JORDGLOB. Nobelpriset är ett internationellt pris, vilket borde synas även i husets gestaltning. Foto: Anders Berensson och Ulf Mejergren

Arkitekternas 11 kaxiga Nobel Center-förslag

I veckan är det en manifestation mot det planerade Nobel Center på Blasieholmen. Frågan är hur reaktionerna hade varit om något av dessa förslag hade klubbats igenom?

  • Publicerad 14:33, 29 okt 2018

På torsdag 1 november är det en manifestation på Nybroplan, som arrangeras för att protestera mot att det nya grönblå styret i Stadshuset ännu inte har återkallat Stockholms kommuns överklagan hos Mark och Miljööverdomstolen som utlovats, då de lovade att stoppa alla planer på Nobel Center på Blasieholmen.

Nobel Center kan hamna i befintligt hus – utanför stan

Diskussionen har stundtals varit het gällande Nobel Center. Frågan är hur det hade låtit om något av dessa arkitektförslag hade valts ut.

Det är arkitektkontoren UMA och Anders Berensson Architects som redan för fyra, fem år sedan tog fram följande förslag.

– Det var tidigt i processen och vi tänkte att det kunde vara lite kul med lite mer action på platsen, säger Anders Berensson.

Han poängterar att det är absolut inget politiskt eller någon kritik mot det vinnande förslaget.

SE ALLA GALNA FÖRSLAG HÄR

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Stor rivning föreslås i City

Nyheter Nu avgörs striden om omstridda bygget Trots kritik från länsstyrelsen. Nu ska staden klubba planerna på att riva Passagenhusen i City och bygga ett nytt niovåningshus.onsdag 21/11 7:00

"Jag hade handen på Eddie Vedders kuk lite för länge"

Nyheter Kändisfotografen från Söderort om rockvärldens största svin I tre decennier har han fotograferat rocken och dess kändisar i Stockholm. Nu släpper han boken "Let there be rock" med personliga favoriter, många som aldrig publicerats förr. Johan Bergmark...tisdag 20/11 20:00