White arkitekter hade en pop up-installation på Norra Latins gård i fredags. Foto: Maja Brand

Arkitektfirma bjöd in till bollhav ute på stan

Fler ställen i stan där främlingar kan mötas "på ett lekfullt sätt". Det önskar arkitektbyrån White som i fredags bjöd in förbipasserande till ett bollhav. Bland annat.

  • Publicerad 16:40, 25 apr 2018

I fredags hade White arkitekter ett stort företagsevent och på Norra Latins gård bjöd man in förbipasserande till en pop up-installation som bland annat består av ett bollhav och "handfotbollsspel".

– Det är ett sätt att få folk att möta varandra under lekfulla förhållanden. Det finns väldigt lite yta för sådant i staden, mest ställen där man bara sitter eller kommersiella platser som gallerior och kaféer, säger Tomas Landfeldt från White arkitekter.

– Först kom det en skolklass och barnen blev helt till sig av bollhavet, men det var också många vuxna och tonåringar som var intresserade, säger Tomas Landfeldt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Förutom att kasta bollar och spela "fotboll" med händerna kunde de förbipasserande passa på att "tatuera sig".

– Man kunde sticka in handen i ett hål och på andra sidan stod någon och målade på den med spritpenna. Meningen är att man ska kunna överlämna sig och lita på någon främling, säger Tomas Landfeldt.

Installationen kommer bland annat att dyka upp under politikerveckan i Järva och Tomas Landfeldt hoppas på fler liknande initiativ – både tillfälliga och permanenta.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det publika rummet med ett brett spektra av aktiviteter krymper. Mycket av vår inspiration kommer från de gamla folkparkerna, säger Tomas Landfeldt.

White arkitekter hade en pop up-installation på Norra Latins gård i fredags. Foto: Maja Brand

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Söderbo väcktes av pågående inbrott

Nyheter Inbrottstjuvarna kastade sig ut genom fönstret En person på Södermalm vaknade i morse av att hunden morrade och upptäckte då att två personer befann sig i lägenheten.måndag 20/8 8:48

Gigantisk japansk filminspelning på Stadion

Nyheter SE FILMEN: Här tar de oss tillbaka till OS 1912 200 statister och ett stort japanskt filmteam. Stockholms stadion har i veckan intagits av filminspelningen som ska ta tittaren tillbaka till OS 1912.söndag 19/8 20:00