White arkitekter hade en pop up-installation på Norra Latins gård i fredags. Foto: Maja Brand

Arkitektfirma bjöd in till bollhav ute på stan

Fler ställen i stan där främlingar kan mötas "på ett lekfullt sätt". Det önskar arkitektbyrån White som i fredags bjöd in förbipasserande till ett bollhav. Bland annat.

  • Publicerad 16:40, 25 apr 2018

I fredags hade White arkitekter ett stort företagsevent och på Norra Latins gård bjöd man in förbipasserande till en pop up-installation som bland annat består av ett bollhav och "handfotbollsspel".

– Det är ett sätt att få folk att möta varandra under lekfulla förhållanden. Det finns väldigt lite yta för sådant i staden, mest ställen där man bara sitter eller kommersiella platser som gallerior och kaféer, säger Tomas Landfeldt från White arkitekter.

– Först kom det en skolklass och barnen blev helt till sig av bollhavet, men det var också många vuxna och tonåringar som var intresserade, säger Tomas Landfeldt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Förutom att kasta bollar och spela "fotboll" med händerna kunde de förbipasserande passa på att "tatuera sig".

– Man kunde sticka in handen i ett hål och på andra sidan stod någon och målade på den med spritpenna. Meningen är att man ska kunna överlämna sig och lita på någon främling, säger Tomas Landfeldt.

Installationen kommer bland annat att dyka upp under politikerveckan i Järva och Tomas Landfeldt hoppas på fler liknande initiativ – både tillfälliga och permanenta.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det publika rummet med ett brett spektra av aktiviteter krymper. Mycket av vår inspiration kommer från de gamla folkparkerna, säger Tomas Landfeldt.

White arkitekter hade en pop up-installation på Norra Latins gård i fredags. Foto: Maja Brand

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.