Årsta Golf har legat på Årstafältet sedan 1986. Foto: Årsta Golf

Årsta Golf blir kvar till minst 2025

Var Årsta Golf ska få plats på nya Årstafältet är fortfarande inte klart, men nyligen fick de besked av staden att de kan vara kvar till minst år 2025.

  • Publicerad 12:16, 5 jun 2019

Staden har fortfarande inte bestämt hur och var Årsta Golf ska kunna ligga kvar på Årstafältet när det bebyggs med bostäder. Tidningen har berättat tidigare att den nya majoriteten i staden vill att golfen blir kvar.   

Sedan dess har de som driver Årsta Golf, bröderna Gustav och Daniel Bäck, haft flera möten med staden och olika lösningar har diskuterats.

Beskedet: Årsta golf blir kvar

– Det vi har fått nu är ett muntligt besked om att vi kan vara kvar där vi är fram till minst år 2025, som planerna ser ut idag. Efter det får vi se vilka alternativ som finns, säger Gustav Bäck.  

Finns en vilja att lösa det

På Årsta Golfs hemsida finns förslag på hur en ny placering skulle kunna se ut. Nya parken på fältet är 30 hektar stor och Årsta Golf behöver cirka 3 hektar för att kunna bedriva sin verksamhet.

– Vi ska fundera ett varv till på hur stor yta vi behöver och hur den kan disponeras och komma tillbaka med ett förslag till staden. Det känns som att det finns en vilja från staden att lösa situationen, på ett eller annat sätt, säger Gustav Bäck.

När politikerna godkänt en ny placering kommer ett tillägg att göras, där golfen finns med, till nya parkens detaljplan.

Årsta Golf

Träningsanläggning för golf som grundades 1986 och är öppen för alla. De har en drivingrange med 79 utslagsplatser, korthålsbana och 2000 kvadratmeter där man kan öva närspel. Årsta Golf drivs av bröderna Gustav och Daniel Bäck och har 140 000 besökare per år.
 

Man död efter misshandel

Nyheter Hittades vid Västberga gårdsväg En man hittades svårt skadad vid Västberga gårdsväg under lördagen. Mannen fördes till sjukhus, men avled senare samma dag. En person är gripen.måndag 22/7 10:52

En dömd för styckmord i Högdalen

Nyheter Kropp hittades vid Flaten – 18 års fängelse Under torsdagsförmiddagen dömdes en man till 18 års fängelse för det uppmärksammade styckmordet i Högdalen i slutet på förra året.torsdag 18/7 12:05