Helena Wallström, Årstabo och initiativtagare till nattvandringen i Årsta. Foto: Eva Tonström/Engla Broman Wallström

Årstabor drar igång nattvandring

Det var fyra år sedan sist, nu drar nattvandringen i Årsta igång igen. Initiativet stöds av Årstaskolan och Årsta Folkets hus.

  • Publicerad 20:00, 3 feb 2020

En ny grupp nattvandrare är på gång att organisera sig i Årsta. Senast det startades nattvandring i Årsta var våren 2016, och då som nu var det efter en period av skadegörelse och trakasserier.

Det är Årstabon Helena Wallström som tagit initiativet.

– Det har varit stökigt i Årsta den senaste tiden och styrelsen för Årsta Folkets hus, där jag sitter med, har pratat om vad vi kan göra för att få ungdomarna att känna delaktighet, och ha någonstans att vara. Nattvandringen kan ses som en del i det här arbetet, säger hon.

– Dessutom har jag en dotter som fyller 13 år nu så det är hög tid för mig att börja engagera mig, tillägger hon.

Finns jackor

Nästa vecka ska hon träffa ett par personer från den gamla nattvandrargruppen. De hann starta ett samarbete med stiftelsen nattvandring.nu och skaffa jackor. Allt det finns kvar och väntar bara på att kickas igång igen, enligt Helena Wallström.

– Utmaningen är att få kontinuitet i det, att man går varje vecka under lång tid, inte bara just nu. Därför behöver vi vara många, och vi behöver någon eller några som vill hålla i det, säger hon.

Med på tåget är Årstaskolan och Årsta Folkets hus, som båda kommer att stötta och delta på olika sätt, enligt Helena Wallström.

Den som vill vara med och vandra kan ta kontakt via Facebook/Nattvandring Årsta eller mejla helena.wallstrom@live.se.

De har fått nog av grova våldet i Årsta

Årstas nattvandrare hjälper till att skapa lugn