Martin Lindqvist och Hampus Engström. Foto: Hantverkargalan

Årstaföretag bäst i Sverige

Hallå där, Hampus Engström och Martin Lindqvist, vars företag i Årsta har utsetts till Årets byggföretag 2019.

  • Publicerad 11:12, 21 maj 2019

Berätta om priset!

– Det är ett branschpris som delas ut varje år på Hantverkargalan, till olika yrkeskategorier. Vi vann även 2016, då i klassen mellanstora företag, och nu vann vi bland stora företag. Folk får rösta på det företag man gillar bäst, sen finns också en jury som kollar att man uppfyller en rad krav.

Vad innebär det här för er?

– Det är jäkligt kul att få ett erkännande! Och eftersom vi jobbar mycket med privatpersoner är det roligt att kunna berätta att vi har fått det här priset, och roligt för våra killar som gör ett bra jobb.

Vilka är ni?

– Jag bor i Hökarängen och Martin bodde i Enskede när vi drog igång företaget. Det heter Lindqvist & Engström AB och vi började i en källare med att bygga designmöbler åt privatpersoner. Det var 2009. Allt eftersom fick vi större förfrågningar och nu är vi tio anställda och gör om- och tillbyggnationer av villor och stora lägenhetsrenoveringar.

Varför är ni så populära?

– Jag tror det är för att vi är noggranna i allt. Vi har valt att bara anställa personer som vi känner, som tänker som oss och som vi kan lita på. Vi hade kunnat expandera till 20-30 personer, men vi väljer att inte göra det. Vi väljer istället att tacka nej till jobb.  

Några av de anställda hos Lindqvist & Engström AB, med Martin Lindqvist i mitten, tar emot priset. Foto: Hantverkargalan