Justitieministern Morgan Johansson, (S), när han besökte Årstaskolan förra året. Här med resurspedagogen Osman Cloarec. Bassem Jerbi, t h,är rektor på Östbergaskolan. Foto: Sacharias Källdén/Karoline Montero Araya

Årstaskolans jobb med elever i riskzon sprids

Årstaskolans sätt att arbeta med elever som riskerar att hamna snett, utökas. I höst kopplas ytterligare tre skolor på samarbetet.

  • Publicerad 16:31, 20 maj 2019

Det lyckade nätverket Årstasamverkan, där Årstaskolan jobbar ihop med fältassistenter, fritidsgården, kommunpolis, socialtjänst och Fryshuset för att fånga upp elever som riskerar att hamna fel, ska utökas. Tre nya skolor kommer att ingå i samarbetet och det är Östbergaskolan, Skanskvarnsskolan och Sjöängsskolan.

– Eftersom vi sedan lång tid har en god samverkan upparbetad blev vi ombedda att fortsätta, bara med tillägget att de här skolorna som ligger geografiskt nära också ska ingå, säger Kalle Enström, rektor på Årstaskolan.

"Blir spännande"

Östbergaskolan samverkade tidigare med skolor i Bandhagen, Örby och Högdalen. Det avslutas alltså nu.   

– Vi har inte jobbat med Årsta tidigare så det blir spännande. Många av våra elever söker till Årstaskolan när de börjar högstadiet, så vi kan säkert dra nytta av varandras kunskaper. Vi känner ju våra elever väl och kan berätta vad som är på gång i vår stadsdel och på vår skola, säger Bassem Jerbi, rektor på Östbergaskolan.

Årstasamverkan, där resurspedagogen Osman Cloarec är sammankallande, träffas tre till fyra gånger per termin. Utöver det har de veckovis kontakt för att bolla frågor och aktuella händelser med varandra. Förra året fick gruppen besök av landets justitieminister som ville veta mer om hur de jobbar. De nya skolorna kommer vara med från och med i höst.    

Ministern hyllar Årstaskolans unika modell

Här sänks hastigheten i Farsta och Skarpnäck

Nyheter Hela listan: 52 gator skyltas om Staden fortsätter att se över hastighetsbegränsningarna. På nästa trafiknämnd spikas nya ändringar, bland annat för Söderort.fredag 13/9 15:03