Arthur Söderström, 103 år gammal, är Vasastans äldsta invånare Foto: Ylva Bergman

Arthur är äldst i Vasastan

103 år. Så länge har Arthur Söderström levt. Det gör honom till Vasastans äldsta person. ”Är jag äldst? Det var inte dumt”, säger Arthur när vi träffar honom på Sabbatsbergsbyns vård- och omsorgsboende.

  • Publicerad 17:00, 4 dec 2016

Grattis, Arthur, du är Vasastans äldsta person!

– Är jag det? Det var inte dåligt.

Hur känns det?

– Egentligen ganska likgiltigt.

Hur blir man lika gammal som du?

– Det är arvsanlagen. Min mamma blev nästan hundra år. Men det är också bra att sköta sig och inte vara för äventyrlig.

Vad är du mest nöjd med i ditt liv?

– Att jag har haft en god hälsa. Jag har aldrig varit riktigt sjuk.

Hur trivs du med ditt boende nu?

– Utmärkt bra. Jag är mycket belåten.

Foto: Ylva Bergman

Arthur Söderström

Ålder: 103.

Bor: Sabbatsbergsbyns vård- och omsorgsboende vid Vasaparken.

Bakgrund: 1956 flyttade Arthur till S:t Eriksgatan 88 där han bodde tills han var 101. Han arbetade som byrådirektör för SJ.

"Min far var tredje generationen av ingenjörer. Familjen byggde ångslupar, ångmaskiner med mera på Söderströms Mekaniska Verkstads aktiebolag i Norrköping. Jag är fjärde generationen av ingenjörer och under tio år var jag vd för Morgarshammar AB:s verksamhet på den här sidan av jordklotet. Arthurs far kom från en stor familj med 13 syskon" säger Arthurs son Sten Söderström som bor i Australien sedan 1973.

På sin 100-årsdag fick Arthur en hälsning från kungen och Silvia. Foto: Ylva Bergman

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

FILM: Den här familjen lever för Rubiks kub

Nyheter ✓Har flera hundra hemma ✓Blev femma på VM ✓Löser den med fötterna Familjen Thorsén på Lilla Essingen löser Rubiks kub tillsammans flera gånger i veckan. Stjärnan i sporten, 13-årige Elvin, är svensk mästare i att "kuba" med fötterna.söndag 24/6 8:30

Här ska burgare kriga mot burritos

Nyheter Jihan Yacoob är trött på ställen som "bara" serverar burgare. Nu tar han sitt amerikanskmexikanska koncept "burgers vs burritos" till Kungsholmen.torsdag 21/6 16:17