Silvana Imam och Beatrice Eli öppnar en hubb för kreatörer i en av Hötorgsskraporna. Foto: Pierre Björk

Artister öppnar hubb i Hötorgsskrapa

Tidigare i höst kunde vi berätta att Björn Ulvaeus satsar på gaming och livescen i en av Hötorgsskraporna. Nu får han sällskap av Silvana Imam och Beatrice Eli som ska öppna en hubb för kreatörer inom musik, film, styling och form.

  • Publicerad 15:20, 29 nov 2019

Det är på första våningen i Hötorgsskrapan närmast Sergels torg på en 270 kvadratmeter stor yta som Silvana Imam och Beatrice Eli tillsammans med AMF Fastigheter ska starta "F5MMAN", en hubb där personer med skapande yrken ska få en plats att mötas och samarbeta.

– Vi vill skapa möjligheter för olika kreativa professioner att mötas, inspireras och ta lärdom av varandra. Kreatörer jobbar ofta ensamma och det kan vara svårt att bredda sitt nätverk utanför den egna sfären, säger Beatrice Eli i ett pressmeddelande.

Björn Ulvaeus öppnar nytt i en Hötorgsskrapa

På plats kommer det att finnas en musikstudio, utställningsytor och fler ytor för skapande. Silvana Imam och Beatrice Eli kommer även att ha stället som sin arbetsplats. Det kommer att vara en öppen plats för de sitter där och deras nätverk, men det är ingen allmän plats.

– För mig har independence alltid varit viktig, jag har alltid ägt konsten jag skapar och därför är det viktigt för mig att inspirera andra att gå sin egen väg och vara ett exempel på att det går och att det till och med är mycket roligare, säger Silvana Imam i pressmeddelandet.

"F5MMAN" håller på att flytta in i Hötorgsskrapan nu.