Åklagaren vill ha mer tid och begär omhäktning av rapartisten Asap Rocky. Foto: Wikimedia Commons/Chad Cooper

ASAP Rocky begärs omhäktad

Rapartisten ASAP Rocky, som misstänkts för en misshandel i Stockholm tidigare i juli, kan komma att omhäktas, meddelar Åklagarmyndigheten. Beslut fattas i eftermiddag enligt Aftonbladet.

  • Publicerad 09:44, 19 jul 2019

Åklagaren i det uppmärksammade målet kring rapartisten ASAP Rocky begär nu förlängd åtalstid till och med den 25 juli.

– Vi har arbetat intensivt med utredningen och behöver nu på oss till på torsdag i nästa vecka för att förundersökningen ska kunna färdigställas. Så länge förundersökningen pågår kan jag inte lämna några ytterligare kommentarer, säger kammaråklagare Daniel Suneson som leder förundersökningen, i ett pressmeddelande.

Världsstjärna anhållen för grov misshandel

ASAP Rocky hade nyligen avslutat sin spelning på festivalen SMASH på Stadion när han greps klockan 01.00 natten till den 3 juli, på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel efter att ha deltagit i ett gatubråk vid Hötorget. Dessutom är två andra personer i rapartistens sällskap misstänkta för misshandeln. Begäran om förlängning gäller även dem.

Brottsrubriceringen har under perioden ändrats från grov misshandel till misshandel av normalgraden.

Rap-stjärnan blir kvar i häktet

En motanmälan mot en av målsäganden i fallet är gjord, och en förundersökning pågår parallellt. Brottsrubriceringen för motanmälan gäller ofredande, misshandel och försök till misshandel.

Tingsrätten beslutar om tidpunkt för omhäktningsförhandlingar, vilket enligt Aftonbladet ska ske i eftermiddag.

Omhäktad? Ett slagsmål ägde rum på Hötorget i söndags där den världskända artisten ASAP Rocky var inblandad. Foto: Sacharias Källdén