Idrottshjärta. Hans "Hasse" Hedberg var ofta nere på Linnea. Det här fotot togs i april förra året vid en av IFK Aspudden-Tellus hemmamatcher. Foto: Joakim Hall

Aspudden sörjer eldsjälen Hasse Hedberg

Hans “Hasse” Hedberg, en eldsjäl och vardagshjälte i Aspudden, har gått bort och lämnat ett stort tomrum i stadsdelen och på idrottsplatsen. En älskad speakerröst och karaokesångare har tystnat.

  • Publicerad 14:13, 4 apr 2019

Han var en Aspuddsbo som alla i krokarna kände på något sätt, Hasse Hedberg, som varit ett välkänt ansikte i området i många år, inte minst nere på Linnea, Aspuddens idrottsplats.

Här högg han i som materialförvaltare åt IFK Aspudden-Tellus. Han var speaker på hemmamatcherna och tog hand om bollkallarna. I mer än tio år var han engagerad i livet runt planen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Han har alltid funnits här, hjälpt till, varit väldigt omtyckt och framför allt engagerat sig för ungdomarna. Han har varit en social figur som suttit där nere på bänken på idrottsplatsen. Han var en fantastisk person med ett väldigt gott hjärta, säger IFK Aspudden-Tellus tränare Björn Tallén.

"Många har blivit berörda"

Idrotten hade en stor plats i Hasses liv och han engagerade sig i fler andra föreningar, inte minst i Bajen där han också saknas efter sin bortgång. Hammarby hockey skriver på sin hemsida att Hasse med sitt stora, lojala Bajen-hjärta, positiva attityd och härliga humor nu sörjs av föreningen.

I Aspudden har såväl skolbarn som fotbollsspelare hedrat honom de senaste dagarna. Hyllningarna har strömmat in i sociala medier, blommor har lagts på bänken på idrottsplatsen och vid division 2-premiären den 12 april kommer en minnesstund hållas.

– Jag är överraskad att det har varit så starkt och att så många har blivit berörda men han var ett nav för Aspudden och idrottsplatsen, säger Björn Tallén.

Körde Michelangelo på Diset

Han kommer minnas Hasse Hedberg som en varm, social och omtyckt person som älskade att sjunga karaoke. Varje lördag körde han Michelangelo på Pub Diset.

– Det finns inte så många som är som han men de här personerna behövs, de sprider glädje på sitt sätt. Han har varit viktigt för oss och med respekt har vi hjälpt honom mycket också, säger Björn Tallén.