Astrid försvann - gården utlyser belöning för att hitta grisen

Grisen Astrid försvann den 5 januari från Uddens sjögård i Bro. Nu hoppas ägaren Jennie Moliner att någon ska finna Astrid. – Vi har utlyst en belöning på 5000 kronor till den som kan finna henne vid liv, säger hon.

  • Publicerad 10:56, 9 jan 2018

Linderrödsgrisar är flockdjur. De trivs inte med att vara ensamma och eftersom de dessutom är djur som tycker om att sova mycket och annars mest går och bökar i hagen är Astrids försvinnande något av ett mysterium. Att Astrid försvunnit upptäckte Jennie Moliner på kvällen, fredagen den 5 januari.

– Bakom grishuset ligger elnätet på marken hoptrasslat. Jag förstår att någon har suttit fast där och Astrid är borta.

Troligen fastnade grisen och kämpade sig loss, något som kan ha gjort henne förvirrad.

– Hon har fått mycket el i sig. Hon är förmodligen väldigt, väldigt trött. Jag befarar att hon har gått ut i vattnet (Mälaren, reds. anm). Att hon på något sätt har drunknat, men vi har inte sett några spår eller sett någon kropp och döda djur flyter och någon borde ha sett henne, säger Jennie.

Vad säger din magkänsla dig?

– Magkänslan säger att hon bör vara död, men jag lever på hoppet ett tag till. Jag hoppas att hon befinner sig i skogen, förvirrad och inte vågar ta sig hem, avskräckt av elen. Hon var dräktig och kan ha fått missfall och inte vill lämna kultingarna.

Enligt Jennie lyssnar Astrid om någon ropar på henne och de kommer nu försöka olika saker för att locka henne ur skogen om hon gömmer sig där. Jennie hoppas också på hjälp från allmänheten.

– Jag har polisanmält, jag har pratat med viltvårdare och två jaktlag. Jag har aldrig förlorat ett djur och det känns jättehemskt att hon har försvunnit. Vi har utlyst en hittelön på 5000 kronor till den som kan hitta henne vid liv.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka vid Hemköp

Flera vittnen såg hur en motorcykel körde in i en svängande bil utanför Hemköp. Några har beskrivit att motorcykeln höll hög hastighet.söndag 8/7 8:36

Senaste numret

Bålstabladet