Vernissaget håller till den 16 mars. Foto: Mostphotos

Asylboende i Enköping skapar och ställer ut

Under tre veckor har barn och vuxna från asylboendet i Enköping skapat tillsammans med konstnären Tina Tombrock. – Det är en viktig del av integrationen, säger hon.

  • Publicerad 10:54, 10 feb 2017

Människorna som bor på asylboendet har fått skapa helt fritt i lera.

Den första mars klockan 16.30 kommer konstverken att ställas ut på Enköpings bibliotek på Ågatan 29.

– De vuxna skapade allt möjligt. Hus, båtar, frukter. Mycket saker från deras kultur som har lämnats bakom, säger Tina Timbrock.

För henne är det viktigt att engagera sig i samhället och ta ett socialt ansvar med konsten.

Hon menar att det är viktigt att konstverken nu visas upp. Enköpingskonstnärens egen förhoppning är att vernissaget ska ge en förståelse för de som bor på asylboendet.

– Jag hoppas att det kan riva murar. Visa vad de tänker och att vi inte är så olika, säger Tina Timbrock.

Enligt henne skapade barnen samma saker som barn brukar skapa.

– Det var mycket fjärilar och maskar.

Tina Tombrock är konstnär på heltid och har engagerat sig socialt i Enköping tidigare. Bland annat med asylsökande, nyanlända och skapande skola projektet.

– Skapande är viktigt. Skapande skapar kontakter, säger hon.

Vernissaget på biblioteket håller på till och med den 16 mars. Projektet är ett samarbete mellan ABF-huset, Enköpings kommun och Tina Tombrock.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Blåljus, onsdag: stök och stölder

Nyheter En man var stökig i Klosterparken. Två stal plånbok och tömde kontot. En åkte fast med stulna matvaror. Där är onsdagens blåljus i korthet.torsdag 21/6 10:06

Players-rånarna fast – har erkänt

Nyheter De två unga män som rånade puben Players Inn för en månad sedan är fast och har erkänt. – Det känns bra, skönt att få ett avslut, en lättnad för oss alla, säger ägaren Anders Thool.torsdag 21/6 9:52