Minnesplats. Vid basketmålet på Fribergaskolan finns bland annat marschaller, blommor och ljus. Foto: Hege Hellström

Åtal dröjer efter mord på tonåring

Först i mitten av september väntas åtal väckas i fallet om mordet i Sollentuna på en tonårspojke från Danderyd. Enligt åklagaren är motivet fortsatt oklart.

  • Publicerad 16:27, 14 aug 2019

Utredningen i fallet, där en tonårspojke från Danderyd sitter häktad misstänkt för att ha mördat en jämnårig kamrat i Sollentuna, fortsätter.

Från början var det sagt att åtalet skulle väckas den 19 augusti. Nu är det istället senast den 11 september.

Varför har man skjutit fram åtalstiden?

– Det enkla svaret på det är att man inte är klar med utredningen, säger åklagare Rickard Wahlqvist som leder förundersökningen.

Enligt häktningsframställan pågår fortfarande den tekniska utredningen.

Det var på fredagen den 2 augusti vid 22-tiden som polisen fick ett samtal där en person uppgav att han hade skadat sin vän. Senare påträffades två jämnåriga tonårspojkar i Bergshamra-området i Sollentuna. En av dem fick snabbt fick föras till sjukhus på grund av skador och den andra greps av polisen.

Var skolkamrater

Natten till lördagen avled pojken av skadorna.

Kan du säga något mer om hur det går med utredningen?

– Jag vill inte kommentera vad som framkommit. Inget har hittills förändrats, utredningen pågår och misstankarna kvarstår och allt tyder på att brottet har skett som det initialt har beskrivits, säger Rickard Wahlqvist.

På måndag, den 19 augusti, beräknas den rättspsykiatriska undersökningen mot den misstänkta vara färdig. Ännu är det oklart vad som föranlett händelsen.

Pojkarna uppges ha känt varandra under lång tid och var skolkamrater på Fribergaskolan. Efter händelsen har krisstöd erbjudits åt ungdomar i Danderyd och i tisdags begravdes offret vid Danderyds kyrka.

– Ett sånt här grovt brott mellan två unga personer som känner varandra, inte rör sig i gängkretsar och som kommer från ordnade sociala förhållanden, är ovanligt, säger Rickard Wahlqvist och tillägger:

– Det är ett allvarligt brott, och det är vad som gör det ovanligt. Det finns inte heller någon tydlig motivbild, och det är lite förbryllande.

Krisstöd till unga i Danderyd efter yxmordet i Sollentuna

Platsen för mordet. Inom fyra veckor, i väntan på teknisk utredning, planeras åtal väckas. Foto: Anton Kyhlbäck

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Balansträning har inga åldersgränser

Nyheter Träning och gemenskap för Sollentunas pensionärer Ingen kroppsdel uteblev under balanspasset på Edsbergshallen. Ledaren Anette Fällström ger tips på att träna balansen hemma.lördag 19/10 9:00

Sollentunahems vd slutar

Nyheter Tidigare kommundirektör tar över chefsrollen Martin Lindfors avgår som vd för Sollentunahem. Manfred Holmelin blir tillförordnad vd under rekryteringsprocessen.torsdag 17/10 15:05

Långa köer på E4 efter bilexplosion

Nyheter Krockade med fyra andra bilar En bil började brinna på E4 efter en krock med fyra andra bilar. Detta leder till långa köer på platsen.torsdag 17/10 8:11
Stockholm Direkt