Minnesplats. Vid basketmålet på Fribergaskolan finns bland annat marschaller, blommor och ljus. Foto: Hege Hellström

Åtal dröjer efter mord på tonåring

Först i mitten av september väntas åtal väckas i fallet om mordet i Sollentuna på en tonårspojke från Danderyd. Enligt åklagaren är motivet fortsatt oklart.

  • Publicerad 16:27, 14 aug 2019

Utredningen i fallet, där en tonårspojke från Danderyd sitter häktad misstänkt för att ha mördat en jämnårig kamrat i Sollentuna, fortsätter.

Från början var det sagt att åtalet skulle väckas den 19 augusti. Nu är det istället senast den 11 september.

Varför har man skjutit fram åtalstiden?

– Det enkla svaret på det är att man inte är klar med utredningen, säger åklagare Rickard Wahlqvist som leder förundersökningen.

Enligt häktningsframställan pågår fortfarande den tekniska utredningen.

Det var på fredagen den 2 augusti vid 22-tiden som polisen fick ett samtal där en person uppgav att han hade skadat sin vän. Senare påträffades två jämnåriga tonårspojkar i Bergshamra-området i Sollentuna. En av dem fick snabbt fick föras till sjukhus på grund av skador och den andra greps av polisen.

Var skolkamrater

Natten till lördagen avled pojken av skadorna.

Kan du säga något mer om hur det går med utredningen?

– Jag vill inte kommentera vad som framkommit. Inget har hittills förändrats, utredningen pågår och misstankarna kvarstår och allt tyder på att brottet har skett som det initialt har beskrivits, säger Rickard Wahlqvist.

På måndag, den 19 augusti, beräknas den rättspsykiatriska undersökningen mot den misstänkta vara färdig. Ännu är det oklart vad som föranlett händelsen.

Pojkarna uppges ha känt varandra under lång tid och var skolkamrater på Fribergaskolan. Efter händelsen har krisstöd erbjudits åt ungdomar i Danderyd och i tisdags begravdes offret vid Danderyds kyrka.

– Ett sånt här grovt brott mellan två unga personer som känner varandra, inte rör sig i gängkretsar och som kommer från ordnade sociala förhållanden, är ovanligt, säger Rickard Wahlqvist och tillägger:

– Det är ett allvarligt brott, och det är vad som gör det ovanligt. Det finns inte heller någon tydlig motivbild, och det är lite förbryllande.

Krisstöd till unga i Danderyd efter yxmordet i Sollentuna

Platsen för mordet. Inom fyra veckor, i väntan på teknisk utredning, planeras åtal väckas. Foto: Anton Kyhlbäck

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Stort engagemang efter mopedrån

Nyheter "Vi ska synas och göra det lite tryggare för tonåringarna" Den senaste tidens mopedrån i Sollentuna har engagerat hundratals vuxna i kommunen som nu patrullerar gatorna för att öka tryggheten.lördag 17/8 9:00

Kräftfiske handlar om erfarenhet

Nyheter Roger och Paul laddar - imorgon börjar kräftfisket i Sollentuna. Augusti är lika med kräftfiske. I veckan drar årets fiske igång men redan veckorna innan börjar de riktigt initierade fiskarna sina förberedelser.torsdag 15/8 17:21

Två av tre fick jobb tack vare nytt projekt

Nyheter Etableringslyftet har hjälpt nyanlända till egen försörjning Två av tre nyanlända har fått jobb. Det är resultatet av projektet Etableringslyftet, som startade i Upplands Väsby, Sollentuna och Sigtuna förra hösten.torsdag 15/8 9:03
Stockholm Direkt