Utredning. Åtalet skjuts upp för fortsatt utredning. Foto: Elinor Karlin

Åtal för dubbelmordet skjuts upp igen

Åklagaren vill vänta med att väcka åtal. Tre månader har gått sedan dubbelmordet i Sursta och mer tid lär det ta.

  • Publicerad 12:04, 2 apr 2020

Åtalet mot de två män som är misstänkta för dubbelmordet i Sursta skjuts upp igen. Det nya datumet för åtal är satt till 29 april, men det kan komma att ändras. Åklagaren har möjlighet att ansöka om förlängning av åtalstiden, om hon anser att utredningen behöver mer tid. 

Åtal för dubbelmordet skjuts upp

De två misstänkta männen är 25 och 27 år gamla och skrivna i Vallentuna och har suttit frihetsberövade sedan den 4 februari.

Det var den 15 januari som Suzanne, 52, och Lars, 61, hittades mördade i sin villa i Sursta, men när de misstänks ha mördats är ännu oklart. 

– Det vill jag inte gå in på, men det tidsspann som vi är intresserade av är mellan fredagen den 10 januari och onsdagen den 15 januari, sa åklagare Jenny Karlsson i en tidigare intervju med VallentunaDirekt.

Utreder ekonomiskt motiv

Polis och åklagare har uppgett att de utreder flera olika motiv för mordet, bland annat möjligheten att det ska vara ekonomiskt. 

– Man har bland annat gjort en ekonomisk analys och kartläggning över offrens sista tid i livet. Givetvis är det något vi tittar på, med tanke på bakgrunden som finns och att man har sålt en gård, har polisens presstalesperson Anna Westberg tidigare sagt till VallentunaDirekt.

Stockholm Direkt