Misstänkt mord. Paret hittades döda i sin villa i västra Vallentuna. Foto: Sacharias Källdén

Åtal för dubbelmordet skjuts upp

Det har nu gått en dryg månad sedan två män häktades, misstänka för dubbelmordet i Vallentuna. Men det dröjer minst en månad till innan åtal kommer att väckas.

  • Publicerad 12:04, 4 mar 2020

I januari mördades ett par i sitt hem i västra Vallentuna. Ett par veckor senare frihetsberövades två män, på sannolika skäl misstänkta för inblandning i dubbelmordet. Åtal skulle ha väckts den 4 mars men åklagaren väljer nu att fortsätta utredningen. 

– Jag kommer att begära en åtalsförlängning, sa åklagare Jenny Karlsson i måndags. 

De misstänkta sitter fortfarande häktade och är frihetsberövade. Åklagaren kan fortfarande inte gå in på när paret skulle ha mördats men tidigare har man utrett ett tidsspann mellan den 10 och 15 januari.

Nästa datum för åtal är nu satt till den 1 april men kan komma att ändras om åklagaren anser att förundersökningen behöver mer tid.

– Jag har inga kommentarer på hur utredningen går, på grund av sekretesskäl, säger hon.

JUST NU: Två män anhållna för dubbelmord

Läckraste bönan från Brottby

Nyheter Här har den odlats i generationer Bönan Brottby har fått erkännande som bevarandesort. Det betyder att den anses vara av stort kulturhistoriskt värde med lokala smaker. Nu öppnas dörren för den kommersiella marknaden.fredag 27/3 17:12

Peter, 16, mördades – så vill de närstående hedra hans minne

Nyheter ”Jag kan beskriva honom med ett ord – snäll.” Mordet på 16-åriga Peter Plax skakade hela Sverige. Nu vill Peters familj och vänner hedra sonen, klasskompisen, pianisten och basketkillen så att människor kan minnas allt det han var i stället för...fredag 27/3 16:34
Stockholm Direkt