Åtal för rån mot Webbhallen

  • Publicerad 10:19, 12 jul 2017

Webbhallen i Infra City har rånats flera gånger. Nu åtalas två av gärningsmännen bakom ett av rånen, som skedde i april i år.

Bytet den gången blev mobiltelefoner värda närmare en halv miljon kronor, plus 4 000 kronor i kontanter.

Det hela skedde genom att tre maskerade gärningsmän gick in i Webbhallen; en av dem med ett pistolliknande föremål i handen. Rånaren med det pistolliknande föremålet tvingade butikens kunder att lämna ifrån sig sina mobiltelefoner. De övriga två hoppade över disken och tvingade butikens anställda att fylla en säck med mobiltelefoner. De stal också 4 000 kronor från ett kontor.

I anslutning till rånet hade någon kastat fotanglar på olika vägar i närheten av brottsplatsen.

Gärningsmännen flydde i en bil, men krockade med en annan bil på parkeringen. Flyktbilen, som fått ett framdäck söndertrasat, lämnades vid Norrvikenleden. Rånarna greps kort därefter i närheten av bilen – i vilken polisen hittade både stöldgodset och fotanglar. Pistolatrappen hittades i ett dike i närheten, och de 4 000 kronorna som också stulits hittades i en av gärningsmännens ficka.

Anna Wettergård

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stor lärarbrist på fritids i Sollentuna

Nyheter Lärarförbundet ser med oro på minskningen av antalet behöriga lärare på fritidshem. Snittet i landet är 53,6 barn på en behörig lärare, fritidspedagog. I Sollentuna kommun är siffran 158,2 barn.fredag 25/5 9:33