Skakade området. Det var den 11 april som två unga män hittades skjutna i ett källarförråd i Sätra. Foto: Rasmus Panagiotis Columbus

Åtal för Sätramorden kan väckas i november

Förundersökningen mot de två män som sitter häktade för dubbelmordet i Sätra i april är klar och åtal kan komma att väckas den 14 november. Det uppger åklagare Daniel Insulander.

  • Publicerad 14:07, 28 okt 2019

Det var i april i år som två unga män, 18 och 20 år gamla, hittades skjutna i ett källarförråd i Sätra. I juni häktades två män misstänkta för dådet som satt djupa spår i området. De två männen, som är i 25-30-årsåldern, är misstänkta för mord på sannolika skäl, den högre misstankegraden.

Förundersökningen har länge stått och stampat i väntan på de kriminaltekniska provsvaren från Nationellt forensiskt centrum, NFC, som dröjt på grund av många förfrågningar och för lite resurser. Men nu kommer åtal snart att väckas.

– Nu är förundersökningen färdig. Om försvaret inte vill ha några kompletteringar så kommer åtal att väckas den 14 november, säger åklagare Daniel Insulander.

Tidigare under utredningen greps en man misstänkt för morden men han släpptes senare på fri fot.

Två dagar efter att de två ungdomarna hittades mördade skedde ytterligare en skjutning i en trappuppgång i samma område. En ung man sköts till döds genom en dörr. Om det finns kopplingar mellan de två brotten är ännu inte klarlagt.