Skakade området. Det var den 11 april som två unga män hittades skjutna i ett källarförråd i Sätra. Foto: Rasmus Panagiotis Columbus

Åtal om Sätramorden skjuts upp igen

Det kommer inte att väckas åtal mot de två män som sitter misstänkta för dubbelmordet i Sätra i april på torsdag. Försvaret vill ha mer tid att sätta sig in i materialet.

  • Publicerad 14:58, 13 nov 2019

Imorgon, torsdag, var planen att åtal skulle väckas mot de två män som sitter häktade, på sannolika skäl misstänkta för dubbelmordet som skakade Sätra i april.

Så kommer det inte att bli.

– Det är mycket att läsa på, försvaret har bett om mer tid för att läsa in sig på materialet och se om ytterligare utredningsåtgärder måste göras. Så det är inte mycket att göra åt, säger kammaråklagare Daniel Insulander.

Åtalsfristen har nu skjutits upp med ytterligare två veckor.

Hittades mördade i källare

Det var den 11 april som två unga män, 18 och 20 år gamla, hittades skjutna i en källare i Sätra. Dådet skakade hela området och många samlades för att hedra de två ungdomarna på de minnesstunder som hölls.

Sätra samlades i sorgen och ilskan

I juni greps två män i 25–30-årsåldern och häktades sedan. De är på sannolika skäl misstänkta för morden, vilket är den starkare misstankegraden. De är hemmahörande i södra Stockholm och har en lång rad domar bakom sig, främst om narkotikabrott, men även rån och misshandel.

Två dagar efter att de två ungdomarna hittades mördade skedde ytterligare en skjutning i en trappuppgång i samma område. En ung man sköts till döds genom en dörr. Om det finns kopplingar mellan de två brotten är ännu inte klarlagt.