I slutet på sommaren knivskars en polis allvarligt vid Björns trädgård. Foto: Erik Simander

Åtal väcks efter knivattack mot Söderpolis

Försök till mord. Det är brottsrubriceringen mot den person som överföll en polis med kniv vid Björns trädgård i somras.

  • Publicerad 09:54, 8 jan 2018

Det var 31 augusti som en unga man knivskar en polis i ryggen. Detta hände i Björns trädgård vid Medborgarplatsen.

Enligt uppgift var gärningsmannen 17 år vid händelsen, men då det fanns uppgifter i utredningen som tydde på att han var över 18 år genomfördes en medicinsk åldersbedömning. Resultatet av denna undersökning talar för att han var över 18 år vid händelsen, skriver åklagarmyndigheten på sin hemsida.

Mannen häktades den 2 september och var häktad fram till den 18 oktober 2017. Därefter har han varit placerad på ett SiS-hem för ungdomar i Uppsala.

Ökad spänning mellan utsatta grupper vid Björns trädgård

Förutom mordförsöket i Björns trädgård väcks ytterligare två åtal. Dels för en misshandel den 25 augusti, dels för en misshandel och ett olaga hot mot två andra elever på Tyresö gymnasium 29 augusti.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.