Händelsen ska ha inträffat vid parkleken Vårgården i Vårberg. Foto: Henrik Lindstedt

Åtalas för mordförsök efter knivattack i Vårberg

Det var tidig kväll, framför flera vittnen, som en kvinna attackerades med kniv. Nu åtalas en man i övre 40-årsåldern för mordförsöket vid parkleken Vårgården i Vårberg.

  • Publicerad 17:16, 23 maj 2019

I dag, torsdag, väckte åklagare åtal mot den man som greps efter knivattacken mot en kvinna vid parkleken Vårgården i Vårberg den 1 maj.

Mannen är i övre 40-årsåldern och har haft en relation med kvinnan. Han åtalas nu för mordförsök.

– Vi har rubricerat det som försök till mord eftersom målsäganden fått så allvarliga skador, säger Carolin Hagvil, kammaråklagare.

Fick livshotande skador

Det var vid 18-tiden på kvällen den 1 maj som attacken skedde. Kvinnan stacks flera gånger med kniv och skadades på bland annat magen, ryggen, benen och armarna och fick föras till sjukhus med ambulans. Hennes skador beskrivs som livshotande.

Enligt Carolin Hagvil är bevisningen mot mannen god.

– Det skedde utomhus på allmän plats, så det är klart att det fanns en del människor runt omkring. Vittnesmål är den största delen av bevisningen mot honom, säger hon.

Förutom vittnesmål finns det även film från händelsen och den kniv som misstänks ha använts vid attacken är beslagtagen.

I förhör säger mannen att han stuckit kvinnan med kniven, men att det inte var meningen att döda henne. Han hävdar flera gånger att han fick en black out och inte minns vad som hänt.

Målet avgörs i Södertörns tingsrätt i juni.

Polisen gör särskild satsning mot kvinnovåld