Fritt fram. Det är inte längre någon fara att bada vid Smedsuddsbadet. Foto: Maja Brand

Åter okej att bada vid Smedsuddsbadet

Nya vattenprover vid Smedsuddsbadet visar att bakteriehalterna är normala. Det innebär att staden inte längre avråder från att bada där.

  • Publicerad 15:07, 27 jul 2018

Som StockholmDirekt har skrivit tidigare har staden avrått från att bada vid Smedsuddsbadet i flera veckor. Anledningen är att man gång på gång uppmätt för höga halter av bakterier och bedömt vattnet som otjänligt.

Fortsatt vattenvarning vid Smedsuddsbadet

I går kunde Mitti Vasastan berätta att man hittat åtminstone en källa till de höga bakterienivåerna, närmare bestämt en trasig toalettpump på badets offentliga toalett. Det innebär att det har kunnat läcka ut vatten från toaletten till badvattnet.

Nu visar dock prover som togs i måndags att bakterienivåerna i vattnet är okej. Därför avråder inte staden längre från att bada vid Smedsuddsbadet.

– Det blir lite förvirrande eftersom de här proverna togs innan vi upptäckte den trasiga toalettpumpen. Toaletten är stängd och på väg att lagas. Vi har tagit nya prover och svar väntas på måndag, säger Jerzy Slazak, miljöinspektör på miljöförvaltningen.

Lapparna om att staden avråder från bad har nu tagits ner.

– Vi kan inte avråda eftersom proverna är okej, säger Jerzy Slazak.

Skulle du själv bada där nu?

– Jag varför inte? Jag brukar säga att bada är inte farligt, men man ska inte dricka vattnet. Har man små barn måste man förstås hålla koll på dem så att de inte får en kallsup.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här byggs nya bron till Djurgården

Nyheter Då ska den vara klar Bygget av Folke Bernadottes bro som ska länka ihop norra och södra Djurgården är nu igång.söndag 21/10 9:02

Koreansk snabbmatskedja öppnar i Vasastan

Nyheter Vill starta 20 nya restauranger i Stockholm inom två år Hemliga familjerecept och koreanskinspirerad mat. Nu öppnar Kimchistan på Tegnérgatan.lördag 20/10 10:00