Södertörns tingsrätt. Arkivbild. Foto: Mostphotos

Åtta gripna i knarkrazzia häktas

Ytterligare åtta personer som greps i gryningsräden i Vårberg i måndags har häktats av Södertörns tingsrätt. Sedan tidigare har två personer häktats. Männen är misstänkta för grovt narkotikabrott.

  • Publicerad 16:32, 20 feb 2020

Tidigt i måndags morse slog polisen till mot ett antal adresser i södra Stockholm. Insatsen resulterade i tio stycken anhållna personer, som misstänks vara en del av ett kriminellt nätverk med kopplingar till Vårberg.

Tidigare i veckan häktades två personer misstänkta för grovt narkotikabrott och under onsdagen hölls häktningsförhandlingar för resterande åtta personer. Södertörns tingsrätt beslutade att häkta samtliga på sannolika skäl misstänkta för grovt narkotikabrott.

– Tillslaget och de genomförda husrannsakningarna är ett led i polisens långsiktiga arbete mot gängmiljöer och mot den öppna narkotikahandeln i utsatta områden. Narkotikahandeln skapar både stor otrygghet i områdena och är en viktig inkomstkälla för kriminella, sade Caroline Westlund, chef för sektionen mot människohandel vid regionala utredningsenheten hos polisen i region Stockholm i ett uttalande i måndags.

Den äldsta av de misstänkta är 26, de andra är mellan 17 och 21 år gamla. De kommer från Skärholmen, Norsborg, Vårby, Skarpnäck och Johanneshov.

Åtal ska väckas senast den 19 mars 2020 men enligt åklagaren kan utredningen komma att ta längre tid än så.