KLARTECKEN. På måndagens möte i kommunstyrelsen blev det klart med pengar till investeringen i ridhusanläggningen i Sättra, etapp 2. Pengarna ska användas till nya stallboxar och en kafeteria. Foto: Upplands Väsby kommun/Mostphotos

Åtta miljoner till stallboxar och kafeteria

På måndagen gav kommunstyrelsen klartecken till fortsatt investering i ridhusanläggningen i Sättra. Åtta miljoner kronor ska bland annat gå till nya stallboxar och kafeteria.

  • Publicerad 11:22, 11 sep 2019

Nu tar vi ansvar och får ridhusprojektet i mål och stöttar en av Väsbys mest anrika föreningar.

Ridhusets första etapp med bland annat en manege blev färdig under förra hösten. I etapp två ingår inredningen av stalldelen, där nya moderna stallboxar installeras. Därefter ska kommunen arbeta vidare med en enklare kafeteria på övervåningen.

– Nu tar vi ansvar och får ridhusprojektet i mål och stöttar en av Väsbys mest anrika föreningar, Väsby ridklubb. Det är också viktigt ur ett jämställdhetsperspektiv att vi nu gör en satsning på ridsporten som har kvinnodominans, för att få jämvikt på den satsning som tidigare skett inom mansdominerade sporter, säger Andrea Möllerberg (VB), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Fler stallplatser

Nya boxar gör det möjligt för Väsby ridklubb att utöka antalet stallplatser och även få ett föreningskafé på plan 2, ovanpå den nya stalldelen. De nya boxarna uppfyller den nya lagstiftning som gäller för stallar som ridhuset nyttjar, vilket inte är fallet i dag.

De åtta miljoner kronorna till etapp två finns avsatta i kommunens budget för 2020–2022. Arbetet planeras genomföras under 2019–2020.

På söndag invigs Väsbys nya ridhus i Sättra

Fler nyheter i Vi i Väsby

Agnetha i Carlslund tänker redan på julen

Nyheter Hjälper familjer som inte har råd med klappar och mat Sommaren har precis tagit slut, men Agnetha Olofsson i Carlslund tänker redan på julen. För sjunde året i rad hjälper hon familjer som har det ekonomiskt tufft med klappar och julmat.söndag 15/9 7:15

En anhållen efter skottlossning i Upplands Väsby

Nyheter Flera personer larmade polisen på lördagsmorgonen En man är anhållen misstänkt för vapenbrott efter skottlossningen på lördagsmorgonen i Apoteksskogen i Upplands Väsby.lördag 14/9 16:55
Stockholm Direkt