Less. Birgitta Grepe vill att mäklarna skärper sig och tar bort skyltarna i tid. Foto: Lotten Engbom

Attacken mot mäklarna: ”Städa upp era skyltar”

I förra veckan skrev vi om mäklare som tröttnat på att deras ”till salu-skyltar” tas ner. Men då ilsknade Täbybon Birgitta Grepe till och går till motattack.

  • Publicerad 12:15, 29 nov 2018

I det senaste numret av Täby Nyheter skriver vi om att flera mäklare i Täby lessnat eftersom de menar att deras skyltar blir nedtagna av kommun. Täby kommun menar i sin tur att de inte alls plockar ner skyltarna. Men oavsett reagerade Birgitta Grepe. Hon har nämligen under många år fört en kamp mot skyltarna - och menar att mäklarna inte tar ner dem i tid.

– Här upp vid backen så såg jag två som låg bakom soptunnan och här ligger det också en, säger hon och peka på en nedriven mäklarskylt som ligger framför henne.

Gammal fråga

Mäklarskyltar som ligger och skräpar är en av frågorna som hängt med i flera år. Trots flera samtal till mäklarna i kommunen tar de inte tag i problemet menar hon.

– Jag tycker att det är deras arbete att ta bort dem efter en försäljning. Det har kanske blivit lite lite bättre, men det kan bero på att jag inte är lika uppmärksam längre, säger Birgitta Grepe.

Hon hoppas nu att mäklarna tar ansvar för sina skyltar så att privatpersoner inte måste plocka upp efter dem. Hon ställer sig även positivt till att kommunen plockar ner skyltar som inte borde sitta uppe.

– Det ser riktigt slarvigt ut och så ska det inte vara. Jag vet att flera irriterar sig på att de är slängda här och där, säger hon.

Henriks spel tar Mörbyeleverna ut på äventyr i skolan

Nyheter "Ville hitta ett nytt sätt att få klassrummet levande" Hallå där, Henrik Isacsson, SO-lärare på Mörbyskolan! Du har gjort dataspelet Escape Room till dina elever – varför då?tisdag 25/6 16:57

Hägernäsbor vill se bibliotek i centrum

Nyheter "Vi tror att det skulle skapa en mötesplats" Nu vill en grupp Hägernäsbor skapa en nya mötesplats i centrum – genom att flytta det lilla biblioteket från Hägernässkolan till Radarvägen.tisdag 25/6 16:26
Stockholm Direkt