Less. Birgitta Grepe vill att mäklarna skärper sig och tar bort skyltarna i tid. Foto: Lotten Engbom

Attacken mot mäklarna: ”Städa upp era skyltar”

I förra veckan skrev vi om mäklare som tröttnat på att deras ”till salu-skyltar” tas ner. Men då ilsknade Täbybon Birgitta Grepe till och går till motattack.

  • Publicerad 12:15, 29 nov 2018

I det senaste numret av Täby Nyheter skriver vi om att flera mäklare i Täby lessnat eftersom de menar att deras skyltar blir nedtagna av kommun. Täby kommun menar i sin tur att de inte alls plockar ner skyltarna. Men oavsett reagerade Birgitta Grepe. Hon har nämligen under många år fört en kamp mot skyltarna - och menar att mäklarna inte tar ner dem i tid.

– Här upp vid backen så såg jag två som låg bakom soptunnan och här ligger det också en, säger hon och peka på en nedriven mäklarskylt som ligger framför henne.

Gammal fråga

Mäklarskyltar som ligger och skräpar är en av frågorna som hängt med i flera år. Trots flera samtal till mäklarna i kommunen tar de inte tag i problemet menar hon.

– Jag tycker att det är deras arbete att ta bort dem efter en försäljning. Det har kanske blivit lite lite bättre, men det kan bero på att jag inte är lika uppmärksam längre, säger Birgitta Grepe.

Hon hoppas nu att mäklarna tar ansvar för sina skyltar så att privatpersoner inte måste plocka upp efter dem. Hon ställer sig även positivt till att kommunen plockar ner skyltar som inte borde sitta uppe.

– Det ser riktigt slarvigt ut och så ska det inte vara. Jag vet att flera irriterar sig på att de är slängda här och där, säger hon.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Pepparkakshus ska lyfta Vallentunafond

Nyheter Vill uppmärksamma odiagnostiserade sjukdomar Har du bakat ett ståtligt, roligt eller udda pepparkakshus? I så fall kan det bidra till större kunskap om diagnostiserade sjukdomar.tisdag 18/12 16:56

Täbys simhopp sätter siktet på en SM-medalj

Nyheter ”Täby sim har väldigt många kvinnliga stjärnor” Hon har haft Täby simhall som ett andra hem sedan barnsben. Nu blickar Täbytjejen Cornelia Jerresand, 18, mot målet att kamma hem en SM-medalj.tisdag 18/12 13:13