Less. Birgitta Grepe vill att mäklarna skärper sig och tar bort skyltarna i tid. Foto: Lotten Engbom

Attacken mot mäklarna: ”Städa upp era skyltar”

I förra veckan skrev vi om mäklare som tröttnat på att deras ”till salu-skyltar” tas ner. Men då ilsknade Täbybon Birgitta Grepe till och går till motattack.

  • Publicerad 12:15, 29 nov 2018

I det senaste numret av Täby Nyheter skriver vi om att flera mäklare i Täby lessnat eftersom de menar att deras skyltar blir nedtagna av kommun. Täby kommun menar i sin tur att de inte alls plockar ner skyltarna. Men oavsett reagerade Birgitta Grepe. Hon har nämligen under många år fört en kamp mot skyltarna - och menar att mäklarna inte tar ner dem i tid.

– Här upp vid backen så såg jag två som låg bakom soptunnan och här ligger det också en, säger hon och peka på en nedriven mäklarskylt som ligger framför henne.

Gammal fråga

Mäklarskyltar som ligger och skräpar är en av frågorna som hängt med i flera år. Trots flera samtal till mäklarna i kommunen tar de inte tag i problemet menar hon.

– Jag tycker att det är deras arbete att ta bort dem efter en försäljning. Det har kanske blivit lite lite bättre, men det kan bero på att jag inte är lika uppmärksam längre, säger Birgitta Grepe.

Hon hoppas nu att mäklarna tar ansvar för sina skyltar så att privatpersoner inte måste plocka upp efter dem. Hon ställer sig även positivt till att kommunen plockar ner skyltar som inte borde sitta uppe.

– Det ser riktigt slarvigt ut och så ska det inte vara. Jag vet att flera irriterar sig på att de är slängda här och där, säger hon.

Blomdörren ledde Charlotta till Markims kvinnohistoria

Nyheter "Det fanns en själ i huset när vi flyttade hit" Vad döljer sig bakom den blommiga dörren i det gamla huset i Markim? Det visar sig vara en envis konstnärinna som lämnade avtryck i bygden under sin livstid. Charlotta Didriksdotter Sjöberg, som...fredag 13/9 16:24

I Danderyd är varannan bil extra tung

Nyheter 48 procent av bilarna väger mer än 1,5 ton I Danderyd kör knappt varannan person en motorstark bil, åtminstone om man ser till den statistik som länsstyrelsen har tagit fram.fredag 13/9 16:18
Stockholm Direkt