KNARKFABRIK. Påsar med kokain och en pressmaskin med rester av kokain var några av de sakerna som polisen hittade i huset i Hallunda vid en husrannsakan i våras. Foto: Polisen

Attefallshus i Hallunda var kokainfabrik

Polisen har hittat knark, sprängladdning och maskiner som används vid hantering av kokain i ett attefallshus i ett radhusområde i Hallunda. Husrannsakan gjordes i juni i samband med gripandet av de misstänkta i dubbelmordet i Sätra.

  • Publicerad 08:58, 5 dec 2019

Stora mängder droger och sprängmedel hittades i ett attefallshus i Hallunda i samband med en husrannsakan i våras.

Husrannsakan gjordes i samband med att en man greps misstänkt för dubbelmordet i Sätra i april i år. I och med fynden är han även misstänkt för bland annat narkotikabrott och brott mot vapenlagen.

I förhör har mannen erkänt att de 188 gram hasch och de patroner som hittades i bostaden var hans. Patronerna hade han ordnat åt den man, en vän till den misstänkte, som sköts till döds tre dagar efter dubbelmordet i Sätra.

"Han fick ett antal... om han behövde och där var det som var över", säger den misstänkte i polisförhör angående patronerna.

I attefallshuset, som ligger i ett radhusområde en kort bit från en skola i Hallunda, fanns även sprängdeg, sprängpatroner och dynamitstavar.

Dessutom hittade polisen 222 ecstasytabletter och 22 gram kokain.

I huset fanns även vågar och mixers med spår av kokain. Det fanns också flera tomma acetonflaskor som polisen tror har används för att späda ut kokain och pressmallar som tros ha används när man sedan pressar samman kokainet igen.

En vakuummaskin och tillbringare med spår av kokain hittade också i huset.

Den misstänkte mannen flyttade enligt förhöret till bostaden i Hallunda cirka två veckor efter att morden skett i Sätra. Han har i förhör sagt att han fruktade för sitt liv efter morden och att han därför flyttat in i attefallshuset. Drogerna, sprängmaterialet och maskinerna som används för droghantering fanns enligt honom redan i huset när han flyttade in.