Galakväll. Även Guldliljan flyttas fram. Foto: Fredrik Sandberg

Även guldliljan flyttas fram

Megaloppisen och Enköpingsmässan flyttas fram. Nu meddelar även arrangören bakom företagargalan Guldliljan att evenemanget kommer att få nytt datum.

  • Publicerad 16:50, 12 mar 2020

Jag har haft fantastiska samtal idag.

Vid ett extrainsatt styrelsemöte tillsammans med Företagarna i Enköping bestämdes det att företagargalan Guldliljan, som skulle ha arrangerats den 28 mars, flyttas fram.

– Vi har tagit en enhälligt beslut att flytta fram galan till den 30 maj. Det är ett tråkigt beslut, men det här är den rätta vägen att gå, säger Tobias Gustafsson, projektledare för Guldliljan och tillägger:

– Vi ser regerings beslut om förbud för offentliga tillställningar över 500 personer som en rekommendation för att inte vistas i stora folkmassor. Vi hade blivit 430 personer på galan, en stor samling människor, så vi bestämde oss för att flytta fram datumet.

Guldliljan kommer alltså istället att arrangeras den 30 maj. Idrottshuset är redan ombokat, musik, mat och dryck, likaså.

– Jag har haft fantastiska samtal idag, i stort sett allting har vi bara kunnat flytta fram till den 30 maj istället. Alla har varit förstående, säger Tobias och tillägger:

– Mitt i coronaeländet växer människors välvilja och samarbetsvilja, det är fint att få uppleva.

Köpta biljetter gäller även den 30 maj.

Blåljus helgen: Brand, 168 flaskor vodka och tjuvar som både tog och lämnade cyklar

Nyheter Brottsligheten fortsätter ligga på extremt låg nivå under coronakrisen. "Nästan kusligt folktomt" och "Patrullen stoppade allt och alla" står till exempel ur polisers rapporter från helgen. Dock:...måndag 6/4 11:09

Många vill ha bokkasse

Nyheter Nya tjänsten ”Bokkassen” har redan hunnit bli populär bland 70-plussare. Nu vill biblioteket nå ut till ännu fler. – Alldeles nyss ringde en kvinna och berättade att hon gillar deckare, säger...söndag 5/4 12:14