Kärleksfullt. På trädgårdsdagen finns möjligheten till dropin-vigsel. Foto: Wikimedia Commons

Även kärleken kan spira på Enköpings trädgårdsdag

Den som går i giftastankar har snart möjlighet till ett grönt alternativ. Den 7 september, samtidigt som trädgårdsdagen, arrangerar kommunen dropin-bröllop.

  • Publicerad 15:31, 13 aug 2019

I samband med trädgårdsdagen i Enköping kommer det att finnas möjlighet att gifta sig på plats i Drömparken mellan klockan 10 och 12 samt klockan 13 till 15. Ceremonin, som är en borgerlig vigsel, tar cirka 10 minuter och är gratis.

Brudparet behöver ta med sig legitimation, vigselintyg samt hindersprövning från Skatteverket. Resten ordnar kommunen.

För smidigare administration kan man lämna in vigselintyg, hindersprövning och vigselanmälan till Kungsgatan 39 veckan innan den 7 september.

Vigselförrättare och vittnen finns på plats. Det går också bra att ta med sig egna vittnen. För de som vill köpa en bukett finns möjlighet till det på plats.

Borgerlig vigsel har inget med partipolitik att göra utan är helt enkelt ett alternativ till kyrklig vigsel. Det är rättsligt bindande utan religiösa inslag, och ett alternativ för par som har olika religioner eller inte är troende.

Ett borgerligt bröllop behöver inte begränsa festligheterna eller på något sätt göra att man avstår fina traditioner. Det går bra att växla ringar eller inte, klä sig vardagligt eller festfint.

Trädgårdsdagen i Enköping är i övrigt en heldag med anknytning till trädgård, mat och hälsa med aktiviteter för hela familjen. Utöver det botaniska temat brukar dagen även innehålla musik och andra kulturinslag.

Arrangemanget lockar årligen tusentals deltagare.

Blåljusnyheter: Kvinna biten av hund under stadspromenad

Nyheter När två kvinnor var på promenad i Enköping blev den yngre av dem biten i handen av en för dem okänd hund, vars ägare stod intill. Dessutom har onyktra kört bil – till och med lastbil! – och utemöbler...onsdag 3/6 9:53

Grillning orsakade brand - stor spridningsrisk

Nyheter En gräsbrand nära Vattenparken i Enköping som kunde ha fått allvarliga konsekvenser släcktes av räddningstjänsten på tisdagskvällen.onsdag 3/6 9:34