Lagliga graffitiväggen i Tantolunden är en populär plats för graffitimålaren Martin Monet, som i tisdags gjorde en hyllning till världsartisten Avicii, som avled 20 april. Foto: Robin Högberg

Avicii hyllad med graffitimålning på Söder

I Tantolunden har graffitimålaren Martin Monet hedrat den nyligen avlidne världsartisten Avicii med ett porträtt. "Man känner sorg när en ung ikon dör", säger Martin Monet.

  • Publicerad 10:28, 26 apr 2018

Graffitimålningen täcker den lagliga graffitiväggen i Tantolunden, som P5 Stockholm var först att rapportera. Målningen gjordes i tisdags morse och visar Tim Bergling, känd som Avicii, i karaktäristiskt manér med bakåtvänt keps.

Kungsholmsbon Martin Monet har flera gånger tidigare hyllat kända personer som gått bort, bland andra artisten Leonard Cohen och konstnären Roy Lichtenstein.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Jag brukar utgå från datum och tänka efter om det hänt något speciellt. Men det behöver inte vara porträtt, jag gjorde till exempel även en målning samma dag som terrorattackerna i Paris ägde rum, i november 2015, säger Martin Monet, som till vardags jobbar som lärare.

Han gör ofta graffitimålningar på väggen i Tantolunden och ville hedra Avicii. Men något fan var Martin Monet inte.

– Nej, men jag har hört hans musik och gillade verkligen hans videor. Han var verkligen populär och man känner sorg när en ung ikon dör, säger Martin Monet.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Normalt sett får jag bara 20 likes på Instagram för mina bilder, nu har jag fått över 200. Men han var väldigt stor och folk är kanske mycket känslosamma över det som hänt, tillägger han.

Sedan det blev känt att Avicii avlidit har han hyllats på en rad sätt i Stockholm. Bland annat har hans gamla skola Östra Real haft en minnesstund och Oscarskyrkan har låtit klockorna spela hans världshit "Wake me up".

Målningen i Tantolunden var kvar på onsdagskvällen men det är oklart hur länge den får vara orörd.

Avicii har förutom graffitimålningen bland annat hyllats med en minnesstund på Östra Real, där han tog studenten, kyrkklockor och en tyst minut på Sergels torg. Foto: Robin Högberg

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.