Tim ”Avicii” Bergling Foto: Sean Eriksson

Avicii hyllas med jättekonsert på Friends

I december ska Tim "Avicii" Bergling hyllas med en jättekonsert på Friends arena.

  • Publicerad 09:57, 3 sep 2019

Det är stiftelsen Tim Bergling Foundation, som grundades av Tim Berglings familj efter hans död förra året, som arrangerar det som blir den största konserten i Aviciis namn som någonsin har arrangerats – "Avicii Tribute Concert for Mental Health Awareness".

Ikväll hyllas Avicii med två nya mässor

För första gången kommer Aviciis största låtar framföras live tillsammans med originalsångarna, som Aloe Blacc, Rita Ora, Adam Lambert och Sandro Cavazza, och ett 30-mannaband meddelar stiftelsen i ett pressmeddelande.

Här hedras Avicii av Beridna Högvakten

På scenen kommer även flera dj:s som David Guetta och Kygo att spela under kvällen som är indelad i två delar och kommer pågå under två timmar.

”Tim hade planer på att hans musik skulle framföras tillsammans med ett stort liveband. Nu förverkligar vi hans dröm och ger publiken och lyssnarna en chans att uppleva Tims låtar på ett helt unikt sätt”, säger pappan Klas Bergling i pressmeddelandet.

Här hyllas Avicii av sin gamla musiklärare

Konserten arrangeras den 5 december på Friends arena och biljetterna släpps via Ticketmaster torsdag 5 september klockan 10.00.

Alla intäkter går till initiativ inom psykisk ohälsa och självmordsprevention.

Avicii hyllad med graffitimålning på Söder

I samband med konserten kommer stiftelsen även att presentera projekt och donationer som de kommer att jobba med framöver.

"Vi vill att den här konserten ska hjälpa till att sätta ämnet på agendan och uppmärksamma stigmat kring psykisk ohälsa och självmord. Det behövs riktlinjer och verktyg för att upptäcka riskerna och förebygga självmord, särskilt bland unga. Vi är tacksamma över att Tims vänner, medarbetare och artistkollegor kommer till Stockholm för att ge sitt stöd till vårt arbete med Tim Bergling Foundation. Vi ser mycket fram emot den här kvällen, som blir ett startskott för stiftelsens arbete framåt”, säger Klas Bergling. 

Bekräftade artister

Rita Ora

Adam Lambert

Aloe Blacc

Sandro Cavazza

Audra Mae

Dan Tyminski

Blondfire  

Nick Furlong

Amanda Wilson

Alex Ebert

Vargas & Lagola

Bonn

Andreas Moe

Joe Janiak

Simon Aldred

Zak Abel

Fler artister tillkommer.

Bekräftade DJ:s

David Guetta

Kygo

Dimitri Vegas & Like Mike

Laidback Luke

Nicky Romero