HYLLNING. Hyllningskonserten till Avicii på Friends Arena slog publikrekord. Foto: Mostphotos/The Perfect World Foundation

Avicii-hyllning slog publikrekord

Hyllningskonserten till Tim "Avicii" Berling slog publikrekord på Friends Arena. Över 58000 besökare fanns på plats för att hedra den bortgångne musiklegenden.

  • Publicerad 08:22, 6 dec 2019

När Avicii Tribute Concert arrangerades på Friends Arena på torsdagen fanns 58163 personer på plats för att lyssna på hyllningskonserten.

Det är nytt publikrekord för arenan och slår Eminems publiksiffra från 2018 då 57 520 besökare var på plats, enligt Stockholm Live.

Totalt uppträdde ett 30-tal artister under gårdagens konsert. Bland andra stod Adam Lambert, Rita Ora, Vargas & Lagola, Alex Ebert och Amanda Wilson, David Guetta, Kygo, Dimitri Vegas och Like Mike på scen.

Intäkterna går enligt arrangören oavkortat till Tim Bergling Foundations arbete mot psykisk ohälsa.

– Det känns fantastiskt att just den här konserten sätter ett nytt rekord och att så många människor har kommit hit inte bara för den fantastiska musiken, utan också för att sluta upp bakom Tim Bergling Foundations initiativ att stötta arbetet med psykisk ohälsa, säger Marie Lindqvist, vd för Stockholm Live som driver Friends Arena i ett pressmeddelande.