UTSLÄPP. Bällstaån rinner genom bland annat Sundbyberg. Foto: Ulrica Andersson

Avloppsvatten i Bällstaån

Avloppsvatten har läckt ut i Bällstaån. Nu har Stockholm Vatten upptäckt några felkopplingar som kan ha bidragit till läckaget.

  • Publicerad 10:15, 8 okt 2017

Upptäckterna har skett som en del av ett systematiskt miljöförbättringsarbete. Det har hittills identifierats fyra felkopplingar som har gjorts inom fastigheter som resulterat i att avloppsvatten har runnit ut i Bällstaån.

Fastighetsägarna ska nu ha åtgärdat de interna felkopplingarna.

– Felkopplingarna har resulterat i att avloppsvatten anslutits där det bara ska rinna regnvatten, säger Jens Fagerberg, utredningsingenjör på Stockholm vatten och avfall, till Vi i Sundbyberg.

Det pågår fortfarande undersökningar om det skett felkopplingar på fler ställen. Stockholm Vatten och Avfall ansvarar bara för Stockholms stads del av Bällstaåns tillrinningsområde, så hur det ser ut i Sundbyberg vet inte Jens Fagerberg.

– Det vågar jag inte uttala mig om, säger han.

Upptäckten om felkopplingar ska ha gjorts efter att Stockholm Vatten och Avfall tagit prover och filmat inne i ledningssystemet. Stockholm Vatten och Avfall har även hällt färgämnen i toaletter för att se vart avloppsvattnet hamnar.

– Det är lite av ett detektivarbete, säger Jens Fagerberg.

Från Sundbybergs stads sida har de ännu inte hunnit sätta sig in i om kommunen påverkas.

– Jag ska försöka få tag på någon på Stockholm Vatten och Avfall. Men att det skulle vara något akut kan jag inte tänka mig, säger miljöchef Eva-Christina Arvidsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

"Vi är inte ett borgerligt parti"

Nyheter Gary Aelius (SD) om politik, religion och flyktingar I vårt femte politikerporträtt möter ni Sverigedemokraternas gruppledare, Gary Aelius.fredag 20/7 9:07

MP: Grönt ljus för fler busskörfält

Nyheter Ännu ett oppositionsparti i landstinget höjer rösten till förmån för SL:s bussförare. Att slippa kolla biljetter och ha tillgång till fler körfält är deras bud för att förbättra arbetsmiljön.torsdag 19/7 14:27