De hatiska Facebook-kommentarerna gör att Jonas Serneholt nu sparkas av Miljöpariet. Foto: Järfälla kommun / Skärmdump

AVSLÖJAR: MP sparkar Serneholt efter rasistskandalen

Igår avslöjade Järfälla tidning att MP-politikern Jonas Serneholt kallat somalier för "en cancersvulst" i en Facebookgrupp. Nu kan vi avslöja att han sparkas från sitt uppdrag som politisk sekreterare för Miljöpartiet med omedelbar verkan.

  • Publicerad 11:00, 8 aug 2017

Det här är helt enkelt saker som inte hör hemma i Miljöpartiet, och då kan man inte arbeta för Miljöpartiet.

Redan igår meddelade Jonas Serneholt Mikael Jämtsved, kommunalråd och gruppledare för Miljöpartiet i Järfälla, att han avsäger sitt uppdrag som ledamot i kommunfullmäktige. Nu står det klart att Miljöpartiet även beslutat sig för att sparka honom från anställningen som partiets politiska sekreterare i Järfälla.

– Vi har beslutat att avsluta hans anställning och han kommer arbetsbefrias med en gång. Han kommer in och städar ur sitt kontor om någon dag, säger Mikael Jämtsved.

Hur har ni kommit fram till det här?

– Det här är helt enkelt saker som inte hör hemma i Miljöpartiet, och då kan man inte arbeta för Miljöpartiet.

Hård retorik redan tidigare

Går man in på Jonas Serneholts öppna profiler på Facebook och Twitter finns många inlägg med en retorik som snarare andas SD än MP. Han kallar bland annat Gudrun Schyman för "FI-monster", raljerar kring "testosteronstinna killar från utlandet" samt beskriver Tysklands efterkrigspolitik som ett "neurotiskt samvetsansvar".

MP-politiker kallade somalier för cancersvulst

Han delar även inlägg från gruppen "Stå upp för Katerina Janouch" som hyllar Ann Heberleins beslut att tala på Sverigedemokraternas scen. Det är inget som Mikael Jämtsved (MP) säger sig känna till.

– Det hade jag inte koll på och det är tydligt att vi måste skärpa våra rutiner. Vi ska ha koll på hur våra anställda uttrycker sig, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här bor de mitt i historiens vingslag

Nyheter StockholmDirekt cyklar. Möt familjen i ett av Järfällas äldsta bostadshus Det finns inte en enda rak vinkel i den gamla brovaktarstugan vid Stäketbron i Järfälla. Men massor av lokal historia, ända från 1600-talet. Något familjen Sundelin, som bott här i snart 10 år,...fredag 6/7 11:56

Dags igen: då stängs pendeltågen av i sommar

Nyheter Så reser du istället Är det dags, är det dags, är det dags igen? Japp, det är det. För pendeltågsavstängningar alltså.fredag 6/7 11:35