FADÄS. Övermålningen av muralväggen i Rågsved visade sig bygga på ett missförstånd. Foto: Elinor Karlin

AVSLÖJAR: Övermålning av klassisk mural – ett misstag

Under tisdagsmorgonen målades den klassiska muralmålningen i Rågsveds centrum över med blå färg. Men enligt uppgifter till StockholmDirekt var det ett misstag.

  • Publicerad 14:49, 13 aug 2019

Under tisdagsmorgonen påbörjades ett arbete med att måla över den ikoniska muralmålningen i Rågsveds centrum. Detta var lokaltidningen Mitti först med att rapportera om.

Verket "Highway" målades av crewet Still Heavens Only Force (SHOF) år 1989 och skulle i år ha firat 30 år, vilket gör det till en av världens äldsta graffitimålningar.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Till StockholmDirekt skriver Ann-Charlotte Vidén, projektledare vid Familjebostäder, att centrumägaren Rågsved Fastighets AB påbörjade en klottersanering, men att man råkade måla över en del av den gamla väggmålningen i centrum. Något som även bekräftas av Medborgarkontoret Rågsved på deras Facebook-sida.

Birgitte Wahlsten har bott i Rågsved I sex år och gick hit när hon hörde om övermålningen.

- Man blir förbannad. Hur ska de kunna rädda det här? Den är ju så gammal. Men det säger mycket om hur de sköter det här centrumet. Någon måste ju ställas till svars. Hur kan det få gå till så här?

Sedan misstaget upptäcktes har övermålningen stoppats. StockholmDirekt söker fastighetsägaren för en kommentar.

Centrumägare i Rågsved stängde av elen

Rågsvedsbon Birgitte Wahlsten är upprörd över misstaget.

Ny hundrastgård i Årstaskogen dröjer

Nyheter Oklart var den ska ligga Hundägare i Årsta har tröttnat på att vänta på den nya hundrastgården som ska byggas i Årstaskogen. Det är fortfarande oklart var gården ska ligga.tisdag 15/10 19:30

Här är planerna för Slakthusområdets första kvarter

Nyheter Nya skisser – nu ska medborgarna tycka till om planerna Slakthusområdets första nya kvarter är nu ute på samråd.tisdag 15/10 17:36