Ny entré. Såhär är det tänkt att Vasaparkens entré från Torsgatan ska se ut. Foto: Tengbom

AVSLÖJAR: Vasaparken ska få helt ny entré

Sittplatser, en bred trappa och en ramp. Här är planen för Vasaparkens nya entré från Torsgatan.

  • Publicerad 16:07, 18 sep 2018

Målet med Vasaparkens nya entré är att göra Torsgatan mer trivsam och att skapa en tydligare koppling mellan gatan och parken. Förslaget innebär en bred trappa med sittplatser och ett terrassplan mittemot Bonniers konsthall. Man ska också komplettera den befintliga trappan på platsen och förstärka belysningen. Tanken är att den nya entrén ska kunna utnyttjas för utställningar och andra konstnärliga inslag.

– Tanken är att ge liv och skapa trygghet på en plats som i dag upplevs som lite murrig. Det är ett bra solläge där man kan sitta och äta lite mat eller ta en glass, säger Oscar Malmerberg, ansvarig arkitekt på Tengbom som har gjort skissen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

De två mindre lönnarna på platsen kommer att fällas och ersättas av 1-2 nya träd på terrassplanet.

Projektet finansieras av Norrmalms stadsdelsnämnd och Bonnier fastigheter som gemensamt har tagit fram ett program för platsen. Stadsdelen lägger 1,2 miljoner kronor på entrén som ska vara klar hösten 2019.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Tre skadade efter vansinnesfärd i innerstan

Nyheter Drograttfylla misstänks ligga bakom olyckan Efter en trafikolycka på Hornsgatan på Södermalm har tre personer förts till sjukhus. En misstänkt drograttfull kvinna ska ha kört in i en husfasad, rapporterar Aftonbladet.onsdag 17/10 19:10

Pekka Heinos klagomål stoppar kyrkklockor

Nyheter Tv-kändisen: "Tystnad är en bristvara i Stockholm" TV-kändisen Pekka Heino tröttnade på störande kyrkklockor. Ett bostadsklagomål senare så har grannkyrkan nu begränsat antalet ringningar.onsdag 17/10 18:42