Ny entré. Såhär är det tänkt att Vasaparkens entré från Torsgatan ska se ut. Foto: Tengbom

AVSLÖJAR: Vasaparken ska få helt ny entré

Sittplatser, en bred trappa och en ramp. Här är planen för Vasaparkens nya entré från Torsgatan.

  • Publicerad 16:07, 18 sep 2018

Målet med Vasaparkens nya entré är att göra Torsgatan mer trivsam och att skapa en tydligare koppling mellan gatan och parken. Förslaget innebär en bred trappa med sittplatser och ett terrassplan mittemot Bonniers konsthall. Man ska också komplettera den befintliga trappan på platsen och förstärka belysningen. Tanken är att den nya entrén ska kunna utnyttjas för utställningar och andra konstnärliga inslag.

– Tanken är att ge liv och skapa trygghet på en plats som i dag upplevs som lite murrig. Det är ett bra solläge där man kan sitta och äta lite mat eller ta en glass, säger Oscar Malmerberg, ansvarig arkitekt på Tengbom som har gjort skissen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

De två mindre lönnarna på platsen kommer att fällas och ersättas av 1-2 nya träd på terrassplanet.

Projektet finansieras av Norrmalms stadsdelsnämnd och Bonnier fastigheter som gemensamt har tagit fram ett program för platsen. Stadsdelen lägger 1,2 miljoner kronor på entrén som ska vara klar hösten 2019.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

FILM: Alla inledningstal i budgetdebatten

Nyheter Så här startade årets största politiska debatt i Stockholms stad Så här lät det på onsdagen när den två dagar långa budgetdebatten i Stockholms stad brakade igång. onsdag 12/12 22:17

Han startade mikrobryggeri på Lilla Essingen

Nyheter Har egen kran på lokala tapaskrogen Från en bryggsats i köket till stora jästankar, egen julöl och ölkran på lokala krogen. Ö-bon Mikael Nyman har stora planer för Lilla Essingens egna mikrobryggeri.onsdag 12/12 20:00