Avspärrningar i City efter stor vattenläcka

Räkna med avspärrningar och trafikstrul i City under måndagsförmiddagen efter en vattenläcka.

  • Publicerad 07:24, 17 feb 2020

En vattenledning under Norrlandsgatan sprang läck under söndagskvällen och vållade en stor översvämning i City. På grund av vattenmassorna måste en lyftkran i området tas ner eftersom räddningstjänsten befarar att den annars kan välta då marken är underminerad av vattenläckan. Under natten har det varit stora avspärrningar, alla gator inom 100 meter från kranen, bland annat i Klaratunneln men den är nu hävd enligt räddningstjänsten.

Enligt trafiken.nu nu är Norrlandsgatan avspärrad i båda riktningarna från Hamngatan/Norrlandsgatan till Mäster Samuelsgatan/Norrlandsgatan och beräknas vara det till klockan 12. Även Mäster Samuelsgatan från Mäster Samuelsgatan/Norrlandsgatan till Klaratunnelns mynning ska vara avstängd till klockan 12.

– Den senaste uppgiften är att de håller på och monterar ner lyftkranen. 06.30 var bommen nedmontrerad, nu fortsätter man med tornet och stommen. Prognosen för när det ska vara klart är 11.30. Men Klaratunneln har nu öppnat för trafik och vi kommer troligen släppa lite på avspärrningarna inne i stan, säger Per Pettersson, ledningsoperatör på Storstockholms brandförsvar till StockholmDirekt vid 07-tiden.

Enligt honom ska det vara lugnt på platsen och inga skador på personer eller fastigheter ska ha inrapporterats. Personer som bor eller jobbar i området ska även kunna ta sig fram via personal från polis och räddningstjänst som finns på plats vid avspärrningarna, enligt honom.

Ikväll stängs Stadsgårdsleden av – men guldbron kvar på Medelhavet

I dag är även Stadsgårdsleden i höjd med Slussen helt avstängd för all trafik på grund av förberedelser för nya guldbron. Delen kommer vara avstängd till åtminstone 2 mars. Här läser du mer kring hur staden hänvisar trafikanterna.

AVSPÄRRAT. En vattenläcka orsakar avspärrningar i City under förmiddagen. Foto: Per Brandt