Så här såg det ut i morse vid Grand Hotel i Stockholm inför elit-konferensen Brilliant Minds, där bland annat Barack Obama i dag ska tala. Foto: Per Brandt / Pete Souza

Avspärrningar i City vid Obamas besök idag

I dag talar Barack Obama på elit-konferensen Brilliant Minds som arrangeras på Grand Hotel i Stockholm. I samband med förre presidentens besök kommer stora delar av City att stängas av under dagen.

  • Publicerad 09:59, 13 jun 2019

I natt landade USA:s förre president Barack Obama och hans familj i Stockholm. Han ska under dagen tala på den exklusiva elit-konferensen Brilliant Minds på Grand Hotel, där flera av världens mest tongivande tech- och ledarprofiler har samlats för att nätverka och utbyta idéer med varandra.

Obamas besök i Stockholm omgärdas, precis som tidigare, av ett stort säkerhetspådrag och flera områden i City kommer under dagen att hållas avspärrade.

– Det mesta händer i City och området kring Grand Hotel, Slottet och Dramaten, säger Ola Österling vid Stockholmspolisen.

"Mycket avspärrningar i dag"

Polisen har tidigare varnat för att de kommande dagarna blir särskilt intensiva i innerstadstrafiken. Och att de som kan bör ställa bilen hemma.

Under morgondagen kommer även Sydkoreas president på statsbesök, vilket innebär att det under dagen också kommer att pågå generalrepetitioner för kortegen mellan Hovstallet och Slottet.

Polisen varnar för kaosvecka för biltrafiken i innerstaden

Senare på torsdagskvällen uppträder också Robert Plant på Gröna Lund.

– I City i allmänhet är det mycket avspärrningar i dag, säger Ola Österling.

Förutom att tala på Grand Hotel ska Barack Obama även ut och åka i City under dagen.

Familjen Obama lämnar Sverige i morgon, fredag.