Avtal klart om järnvägsspåren

Spår i ytläge på sträckan mellan Hedvigdalsvägen och Nybodagatan, därefter intunnlad järnväg fram till Frösundaleden och sedan spår nedsänkta i tråg genom Solna Business Park. Så ser avtalet mellan Trafikverket och Solna stad om Mälarbanans utbyggnad ut.

  • Publicerad 01:15, 7 aug 2018

Kommunstyrelsen tar beslut om avtalet på sitt första sammanträde efter sommaren den 13 augusti. Därefter behandlas det i kommunfullmäktige den 27 augusti.

Kommunstyrelsen kommer också uppdra åt byggnadsnämnden att påbörja detaljplanearbete för bebyggelse på den intunnlade delen av järnvägen och i området intill den breddade Mälarbanan. Säkerhetsavståndet ovanför tunneltaket ska i så fall vara fem meter.

Solna stad betalar 600 miljoner kronor för den merkostnad som intunnlingen och en ny station i Huvudsta medför. Ett utlägg som man hoppas få tillbaka genom medfinansiering från externa aktörer som exempelvis fastighetsägare.

”Förutsättningarna är goda”, skriver förvaltningen om medfinansieringen i den tjänsteskrivelse som ska ligga till grund för politikernas beslut.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Solna

Därför kör flygplan på låg höjd över stan

Nyheter Flyger fram och tillbaka på låg höjd över Stockholm – mitt i natten I dagarna kommer ett litet propellerplan dåna över Stockholm på låg höjd på nätterna.tisdag 11/12 19:50

Avgjort: Så här blir SL:s nya priser

Nyheter Hela prislistan för nästa år nu bestämd Idag har landstingets budget manglats i fullmäktige. Nu står det klart vad de kostar att åka med SL i kollektivtrafiken nästa år.tisdag 11/12 15:48

900 nya lägenheter i Järvastaden

Nyheter Dags att tycka till om förslaget I Järvastaden planeras för mellan 800 till 900 nya lägenheter vid Järva skjutbaneväg. Förslaget ska nu ut på granskning innan detaljplanen beslutas.tisdag 11/12 9:16