Jonas Lange, styrelseledamot i både Järfälla MK och Kungliga automobilklubben motorsport, hoppas fortfarande på en lösning för gokartbanan. Foto: Privat/Mikael Andersson

Avtalet har löpt ut – men gokarten ger inte upp hoppet

Järfälla motorklubbs arrendeavtal gick ut första januari. Men klubben hoppas fortfarande på en lösning för gokarten i Stäket.

  • Publicerad 16:57, 9 jan 2018

Jag vill att våra ungdomar ska veta att vi vuxna pratar och jobbar för en lösning

Under december var det flera tvära kast när det gäller framtiden för gokarten i Järfälla. En lösning som innebar att Järfälla kommun skulle arrendera marken i två år, med ekonomiskt stöd från Sollentunas och Stockholms kommuner, föll på mållinjen.

Vid årsskiftet gick det gamla avtalet mellan Järfälla MK och markägaren Sollentuna häradsallmänning alltså ut – utan att en ny lösning fanns på plats.

Men ännu har klubben inte tömt lokalerna, och hoppas fortfarande att de ska slippa göra det.

– Vi är fortfarande försiktigt optimistiska inför en ljus framtid, säger Jonas Lange, styrelseledamot i Järfälla MK.

Nya samtal

Idag på förmiddagen deltog han i ett möte om banans framtid tillsammans med representanter från Kungliga automobilklubben, Stockholmsidrotten, Stockholms bilsportsförbund, Svenska bilsportsförbundet och markägaren Sollentuna häradsallmänning.

– Det är bra nivå i diskussionen, vi samarbetar för att komma framåt. Jag vill att våra ungdomar ska veta att vi vuxna pratar och jobbar för en lösning, säger Jonas Lange.

Kommer de andra parterna att gå in och hjälpa Järfälla MK ekonomiskt för att banan ska kunna vara kvar?

– Alla måste gå tillbaka till sina styrelser nu men det ser ljust ut, säger han.

Lars Keski-Seppäla, ordförande i Sollentuna häradsallmänning, som själv var med på mötet vill inte säga så mycket innan något beslut har fattats.

– Vi har inte uteslutit att banan kan vara kvar, och vi kommer inte agera ytterligare för att få motorklubben att flytta ut innan den 31 januari, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här slungas höstens söta guld

Nyheter Honungssäsong på Eggeby gård Medan vi rullar igång hösten med arbete, hämta-lämnastress och rutiner går invånarna i stadens bisamhällen in i viloläge. Och för biodlarna på Eggeby gård är det dags att ta hand om säsongens...torsdag 20/9 16:24

SL om kaosveckan i tunnelbanan: "En slump"

Nyheter "Vi kan inte lova en felfri kollektivtrafik" Två stora stopp mitt i rusningstid i kollektivtrafiken på några dagar. Så svarar SL om kaosveckan.torsdag 20/9 11:17