Backyard Babies firar nytt album med turné

Backyard Babies är tillbaka med både nytt album, en stor vårturné och ett 30-årsjubileum. Den 15 mars kommer Nicke Borg, sångare och gitarrist, tillsammans med resten av bandet till Enköping.

  • Publicerad 08:51, 7 mar 2019

Här är det fullt hus när vi spelar vilket är skitroligt.

Det nya albumet, som bandet började jobba mer intensivt med förra sommaren, har fått fina recensioner som Nicke Borg, sångare och gitarrist i bandet, tycker är superkul.

– Det är så kul att se så fina recensioner när albumet bara varit ute i typ en vecka.

Bandet är just nu ute på turné och åker väldigt mycket fram och tillbaka. Något som Nicke Borg tycker är riktigt kul.

– Vi är just nu i Tyskland, och här är det fullt hus när vi spelar vilket är skitroligt. Vi var i England innan men har några konserter i Tyskland innan vi åker tillbaka till Sverige för att fortsätta turnén.

Inte nog med nytt album och en stor vårturné på fyra månader genom Europa.

– Det originella är ju att vi har samma medlemmar fortfarande. Finns massor av band som hållit på längre än vi men oftast har de ju bytt ut medlemmar.

Även fast det är en bedrift att ha hållit ihop i 30 år med samma medlemmar vill inte Nicke att fokuset ska ligga där.

– Jag vill inte att detta “firande” ska dra fokus från det nya albumet. Det är albumet som är det viktigaste.

Den 15 mars kommer bandet till Enköping där de ska inta scenen på Cinema.

– Det ska bli kul att få komma till Enköping, jag minns inte senaste gången vi var där. Vi har en skitbra setlist med både nya och gamla låtar. Så säg till alla du känner att vi kommer, säger Nicke Borg och skrattar.

Vilka är Backyard Babies?

Backyard Babies bildades i Nässjö 1989 och består av gruppmedlemmarna Dregen, Nicke Borg, Peder Carlsson och Johan Blomquist. Bandets första album ”Diesel and power” släpptes 1994, sedan dess har 6 album släppts. Deras nya album ”Silver and Gold” blir deras åttonde.

Populäraste låtarna med Backyard Babies just nu

Good Morning Midnight

Th1rt3n or Nothing

44 Undead

Minus Celsius

Shovin’ Rocks

Nomadic

Amanda blev bästa matlagaren

Nyheter En parmesanpanerad kycklingfilé toppad med gårdagens rester fick Enköpingsbon Amanda Lindqvist att gå hela vägen i rikstäckande mattävling. – Det är så himla kul, säger vinnaren.tisdag 21/5 12:56

Rapporten: Hotell funkar i Enköping

Nyheter Ja, en hotelletablering i Enköping skulle fungera. Det visar i alla fall en ny rapport som Stockholm Business Alliance har gjort.måndag 20/5 14:18