Äntligen. För två veckor sedan installerades minibryggan vid Badberget. Foto: Mattias Berg

Badberget har blivit med brygga

En brygga har nu installerats vid badberget: ”Det har funnits ett behov länge”

  • Publicerad 11:30, 24 jun 2020

Badberget i Edsviken är en av Sollentunas mer populära badplatser. Inte minst bland unga som gillar att hoppa från klipporna. Nu har Sollentuna kommun installerat en badbrygga för att göra det lättare för besökarna att komma upp efter ett dopp.

– Den är sprillans ny, sedan någon vecka tillbaka. Det ska bli lite enklare att bada helt enkelt, säger Mattias Berg, kommunikationsstrateg på Sollentuna kommun.

För de som tidigare inte besökt badberget så ligger det vid Edsvikens östra strand, längs Landsnoravägen. I området finns även ett mindre strandområde.

Vattendjupet skiljer sig beroende på plats, mellan 1,5 och 3 meter. Det är dykdjup från klipporna, men Mattias Berg påpekar att det ändå är viktigt att vara försiktig för att undvika skador.

– Badbryggan är också en säkerhetsåtgärd så att det är lättare att komma upp. Det har länge funnits ett behov och till slut kom den på plats, säger han.

Informerar om avstånd

Mattias Berg uppmanar även besökare att följa rekommendationer om avstånd:

– Det är otroligt viktigt. Vi informerar på flera olika sätt på våra badplatser, bland annat med hjärtan som vi har satt ut och med informationsvärdar. Vi försöker göra en extra insats kring det.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Bibblan tipsar: Sollentunaförfattare till sommarens läsning

Nyheter "Det är bra att passa på under sommaren" Bibliotekarien Ofelia Graah-Hagelbäck tipsar om böcker skrivna av Sollentunabor som passar bra i hängmattan under sommaren.onsdag 1/7 11:30

Misstänkt rånförsök vid Rudbecks

Nyheter Polisanmälan: Tre gärningspersoner hotade med bultsax Tre gärningsmän ska ha hotat en minderårig person med en bultsax vid Rudbecksskolan. Polisen har upprättat en anmälan om försök till rån.onsdag 1/7 11:13

Malmparken blir inte klar i sommar

Nyheter "I september ska den stå klar" I september väntas östra delen av Malmparken stå klar efter förseningarna.tisdag 30/6 11:30
Stockholm Direkt