Miljöpartiet tillsammans med den borgerliga alliansen bildar ett majoritetsstyre i Stockholms stad. Kritiserade planerna på Nobel Center på Blasieholmen och Apple-butiken i Kungsan stoppas. Foto: Tomorrow AB/ Apple/Foster&Partners

Både Nobel Center- och Apple-planerna stoppas

Det blir inget Nobel Center på Blasieholmen eller Apple-bygge i Kungsan. Det meddelar den nya blågröna majoriteten i Stockholms stad på fredagens presskonferens.

  • Publicerad 13:16, 12 okt 2018

Det kritiserade planerna på att bygga Nobel Center på Blasieholmen stoppas.

– Vi kommer nu att ta upp en dialog med Nobelstiftelsen för att tillsammans hitta en lämplig lokalisering som det finns en bred uppslutning bakom, säger Lotta Edholm (L).

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Majoriteten meddelade också att planarbetet på Apples elektronikbutik i Kungsträdgården kommer att stoppas så snart som möjligt. Även där ska man leta efter en ny lämplig plats.

– Kungsträdgården är fel plats vi ska utveckla den istället för att stänga av Kungsträdgården från Hamngatan, säger Erik Slottner (KD).

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Tre skadade efter vansinnesfärd i innerstan

Nyheter Drograttfylla misstänks ligga bakom olyckan Efter en trafikolycka på Hornsgatan på Södermalm har tre personer förts till sjukhus. En misstänkt drograttfull kvinna ska ha kört in i en husfasad, rapporterar Aftonbladet.onsdag 17/10 19:10

Pekka Heinos klagomål stoppar kyrkklockor

Nyheter Tv-kändisen: "Tystnad är en bristvara i Stockholm" TV-kändisen Pekka Heino tröttnade på störande kyrkklockor. Ett bostadsklagomål senare så har grannkyrkan nu begränsat antalet ringningar.onsdag 17/10 18:42