Robin Delselius. Foto: Pressbild Robin Delselius Bageri

Bagarson från Värmdö tar över populärt Enskede-kafé

Han kommer från en känd bagarfamilj och öppnade eget på Södermalm för ett år sedan. Nu tar Robin Delselius över Gamla Enskede Bageri.

  • Publicerad 16:43, 22 nov 2017

Det rivs och snickras just nu inne på det som tidigare var Gamla Enskede Bageri. Nya ägaren, Robin Delselius Bageri, tog över lokalen för några veckor sedan och planen är att öppna i ny regi i slutet av januari.

Robin tillhör familjen Delselius som driver konditorier på Värmdö sedan tre generationer tillbaka. Förra året öppnade han sitt första egna bageri på Södermalm, men det är lokalen i Gamla Enskede som han allra helst velat ha. Faktum är att han har väntat i tre år.

Varför Enskede?

– När Lotta och Leif, som drev det tidigare, hörde av sig kunde jag inte tacka nej! Jag tycker jättemycket om Gamla Enskede och den här lokalen är så maffig med sina stora fönster och stor potential att göra något riktigt bra. Jag har ringt de tidigare ägarna två gånger per år i tre års tid och nu hade de bestämt sig för att trappa ned och satsa på sitt andra bageri, i Östberga.

Vad blir nytt?

– Vi kommer att satsa mer på bra frukostar och luncher och jobba med inredningen och upplevelsen så att det känns som ett äkta kvartersbageri. Jag har många idéer.

De kommer också att satsa mer på smoothies och juicer, ekologiska limpor och bakverk som följer säsong och årstid.

Vad kommer ni att heta?

– Vi har inte bestämt det ännu men jag vill ha med vårt namn på något sätt, eftersom vi är en känd bagarfamilj. Vi får se, det får helt enkelt bli en överraskning för Enskedeborna.

När öppnar ni?

– Runt den 25 januari som det ser ut nu. Men vi kommer att stå både på Gamla Enskedes julmarknad och lucia ifall folk vill se och prata med oss och köpa våra goda julprodukter. Så de får en känsla av vad som komma skall.   

Gamla Enskede Bageri byter namn och ägare. Foto: Eva Tonström

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Karin Ernlund (C): "Stoppa varje onödig regel för byggande"

Nyheter C-toppen i stor intervju inför Stockholmsvalet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Karin Ernlunds och Centerpartiets främsta mål efter valet.lördag 21/7 9:05

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43