Kan bli BAR. Bageriet BAK i Hökarängen vill ha fullständiga rättigheter. Foto: Sacharias Källdén

Bageri i Hökis vill servera rusdrycker

Punsch eller punschrulle till kaffet? Kanske en vinare till wienerbrödet? Samtliga alternativ kan bli verklighet på BAK i Hökarängen om bageriet får sin vilja igenom.

  • Publicerad 16:58, 25 feb 2020

Snart kanske BAK får skäl att byta namn till BAKIS. Bageriet som öppnade i Hökarängen i fjol har nämligen ansökt om ett stadigvarande serveringstillstånd.

I sin ansökan ber bageriet om att få servera spritdrycker, vin och starköl samtliga veckodagar klockan 11–00 inne i restaurangen och klockan 11–22 på uteserveringen.

Stadsdelsförvaltningen vill dock gå något försiktigare fram med hänsyn till att det i närheten ligger både en förskola och en skola. Tillstånd från tidigast klockan 17 på vardagar är deras bud.

Huruvida politikerna i nämnden ställer sig bakom förslaget eller ger det bakläxa står klart den 5 mars.

Succé för nya jättebageriet i Hökarängen

Grönt ljus för 166 studentlyor i Björkhagen

Nyheter Lång process Nu, sex år efter att detaljplanen skickades på samråd första gången, kan Söderorts nya studentbostäder börja byggas. Närmare bestämt i Björkhagen.fredag 3/4 9:11

AIK bandy flyttar till Söderort

Sport Satsar på guld med två nyförvärv i världsklass Under säsongen har AIK bandy haft problem på sin hemmaplan Bergshamra IP. Nu står det klart med en ny lösning som innebär flytt till helt nya hallen på Gubbgängens IP. Samtidigt har klubben lyckats...torsdag 2/4 13:54