Bagge: ”Det finns inte mycket som ni inte vet.”

Dokusåpainspelning, husrenovering och bröllopsplanering. Och mitt i allt ska en bok skrivas. Hos Anders Bagge i Skå är det fullt ös.

  • Publicerad 11:09, 10 aug 2018

Skillnaden mellan offentliga jag och privata jag är mycket liten. Men jag störs inte av att vara en offentlig människa.

Ett filmteam packar precis upp när Mälarö Tidning kommer på besök hemma hos Anders Bagge. De ska dokumentera virrvarret och hyperaktiviteten som präglar denna Skåbos liv.

Villan i Eriksberg är mitt uppe i en totalrenovering. Kök, hall, matrum och vardagsrum är utrivet, nytt ska in och taket på studion ska läggas om.

Samtidigt ska Anders planera sitt stundande bröllop med sambon Johanna Lind, I augusti smäller det och innan dess ska Anders ha hunnit gå ner 22 kilo i vikt. Den processen filmas också, som del av hans ambassadörsroll hos Viktväktarna.

Inför bröllopsresan ska han också bearbeta sin flygrädsla (i ett flygplan som står parkerat mitt på gräsmattan och med en flygsimulator i källaren). Dessutom ska han skriva en bok.

Filmteamet från dokusåpan följer honom hack i häl. Finns det något helt privat som han inte visar upp?

– Skillnaden mellan offentliga jag och privata jag är mycket liten. Men jag störs inte av att vara en offentlig människa. Jag valde det själv och jag valde tidigt att vara öppen med vem jag är. Det finns inte mycket som ni inte vet. Och än mindre efter den här boken, säger han.

Boken skriver han tillsammans med författaren Helén Bjurberg, också hon Färingsöbo. De blev ihopkopplade av förlaget Fortum och har jobbat med boken hela våren. Jobbar gör de mitt i kaoset i Mariebergsvillan.

– Jag gillar att vara hemma. Och jag älskar att ha människor omkring mig, så de får gärna komma hit, säger Anders.

Men även om han själv beskriver sig som väldigt social är det klart att det också är utmattande att ha fullt med folk hemma och en massa järn i elden. Anders har länge varit öppen med sin ADHD och panikångest. Känslorna styr i allra högsta grad.

– Johanna brukar säga att jag är som en liten fjäril. Jag är en väldigt känslig varelse med för många tentakler som känner av överallt. Dessutom lever jag i mina känslor. Om jag är ledsen då visar jag det och jag stänger inte in det. Blir jag arg så blir jag så jäkla arg och blir jag glad blir jag så jäkla glad, säger han.

Det är starka känslor åt alla håll, allt eller inget, på eller av. Han drar igång många saker och det blir lätt kaosigt, men Anders menar att känslosvallen också hjälpt honom som artist.

Att jobba med Anders är utmanande men samtidigt väldigt roligt, tycker Helén Bjurberg.

– Det är som en berg-och dalbana. Man får sätta sig och åka med, säger hon.

Boken kommer bjuda på många av de historierna som uppstår mitt bland dessa känslor och all aktivitet. Helén Bjurberg tror också att boken kommer visa en annan Bagge än den som syns i teverutan.

– Bilden som många har av Anders är en charmig mysfarbror. Den bilden är absolut sann, men många vet inte att han också haft mörka perioder, och ofta lidit av dåligt självförtroende och av ångest. Jag tror att boken kommer nyansera bilden av Anders framgång, säger hon.

Bagges höst

Bröllop med sambo Johanna Lind i augusti.

Dokusåpan Bagges Cirkus har premiär på kanal 7.

Boken, skriven tillsammans med Helén Bjurberg, släpps i oktober.

En ny säsong av Idol startar med Anders Bagge i juryn .

Inspelning av en ny säsong av Bagges hemlösa hundar drar igång.

Ett nytt sällskapsspel, Bagges hundkaos, släpps tillsammans med Alga.

Visa merVisa mindre

De vill skapa en plats för lokala arbetslivet

Nyheter Ska matcha arbetssökande och lediga jobb Med det nystartade projektet Arbetsplats Mälaröarna vill sex initiativtagare matcha lokal arbetskraft med jobb på öarna. – Det kan underlätta vardagen och minska pendlingen, säger Karin Sigge.fredag 5/6 11:47

Liberalerna hoppar av Mälarökoalitionen

Nyheter "Har inte lyckats ta över makten" Planen på att få till ett maktskifte i kommunen lyckades inte. Efter två år väljer nu Liberalerna att hoppa av Mälarökoalitionen – som därmed upplöses helt.torsdag 4/6 15:23

Kollektivkörfältet nu öppet för bilar

Nyheter Med byggarbeten påverkas framkomligheten i morgontrafiken. Nu beviljar länsstyrelsen ett undantag och låter bilister köra i kollektivkörfältet på Ekerövägen.onsdag 3/6 16:58

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt