Underhållning? Slitdelar på de tre rulltrapporna vid Bagarmossens tunnelbanestation ska bytas ut. En av trapporna är fixad. Nu återstår de två andra samt hissen. Foto: Elinore Brandén

Bagis rulltrappor kommer att stå stilla i 21 veckor

Stillastående rulltrappor vid Bagarmossens tunnelbanestation lär fortsätta att irritera en och annan ett bra tag till...

  • Publicerad 10:36, 30 jan 2019

Från ilskna utrop till spekulationer om varför underhållsarbetet tar så lång tid. De stillastående rulltrapporna har varit ett återkommande diskussionsämne bland Bagisbor senaste tiden.

Och den som väntar på att alla rulltrappor ska vara igång igen får vänta länge.

På stationen finns tre rulltrappor och en hiss och samtliga transportmedel får sig nu en genomgång som inte är gjord på en kvart. Enligt SL:s presstjänst är underhållsarbetet sedan länge planerat och för varje rulltrappa krävs en period på hela sju veckors avstängning.

– Anledningen till att en av de stått stilla är på grund av att man byter ut slitdelar, säger Alexander Krajisnik, presskommunikatör på SL.

Rulltrappsfix och hissunderhåll

En av de tre rulltrapporna på stationen ska vara avklarad och nu återstår de två andra, vilka alltså kommer att vara avstängda i sju veckor var.

LÄS ÄVEN SL-dilemma bakom avstängd rulltrappa

Dock kan det dröja innan teknikerna tar sig an nästa steg för på onsdagen rullade alla tre, till resenärernas stora glädje.

När alla tre rulltrappor blivit genomgångna återstår hissen.

– Arbetet med hissen beräknas ta 3-4 veckor, säger Alexander Krajisnik på SL.

Region Stockholm ökar stödet till spelberoende

Nyheter ✓Men inget stopp för spelreklam för SL: ”Är en utveckling som tar tid” ✓Oppositionen kritisk Det blågröna styret i Region Stockholm gör en satsning på att hjälpa personer med spelberoende. Samtidigt fortsätter de att inkassera reklamintäkter från spelbolagen via SL:s reklamplatser.måndag 22/4 20:53