Bagis Megaloppis huvudarrangör Robert Huselius har fått några hjälpredor: Anders Engström, Samuel Good och Elizabeth Oria Foto: Privat

Bagis sluter upp för att rädda populära megaloppisen

Bagis megaloppis hängde löst. Då slöt Bagis upp för att rädda den. "Det skulle vara väldigt tråkigt om den inte blev av.", säger Bagisprofilen Anders Engström som är en av dem som plockat upp stafettpinnen.

  • Publicerad 15:44, 17 maj 2017

Bagis megaloppis är omåttligt populär och drar varje år tusentals besökare. Men i år såg loppisen som ska gå av stapeln den 28 maj ut att hänga löst. I slutet på april gick loppisens vanliga arrangör som drivit loppisen i flera år ut med att han av privata skäl inte kunde driva hela arrangemanget själv och efterlyste folk som ville hjälpa till.

Då öppnar Bagis hyperlokala restaurang

Sedan dess har loppisens Facebooksida fyllts av inlägg från oroliga säljare och obesvarade frågor. Men nu står det klart att årets loppis blir av, tack vare engagerade Bagisbor.

Flera som hjälps åt

– Ett tag var det snack om att Bagarmossen Folkets hus skulle ta över men sedan rann det lite ut i sanden så då var det här lite av en tappad puck. Jag känner att det skulle vara väldigt tråkigt om det inte blev av. Arrangören har dragit ett sånt otroligt stort lass och kommer fortfarande att vara med och fixa men nu är vi några fler som hjälper honom, säger Anders Engström, Bagisbo och mannen bakom den välkända Bagisbloggen.

Vill lugna oroliga

Loppisen kommer att gå av stapeln söndagen den 28 maj mellan klockan 10 och 15 och säljare och ivriga köpare som kanske börjat undra om megaloppisen blir av kan nu vara lugna.

– Det är otroligt mycket frågor och folk mejlar och frågar var de ska stå och hur saker fungerar. Vi ska börja svara på alla kommentarer på Facebooksidan och svara på alla anmälningar. Jag kan i alla fall lugna folk med att loppisen blir av, säger Anders Engström.
 

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

En person misstänkt för brott efter trafikolycka

Nyheter Flera fordon har krockat på Magelungsvägen vid 17-tiden på fredagseftermiddagen.fredag 18/1 18:03