Konkurs. Hammarby bandy omorganiserar genom att försätta sitt aktiebolag i konkurs. Foto: Mostphotos

Bajen bandys aktiebolag i konkurs

Hammarby bandy försätter sitt aktiebolag i konkurs. Det meddelade klubben på tisdagen.

  • Publicerad 11:13, 31 jul 2019

Hammarby bandy har länge haft problem med ekonomin och räddade sin elitlicens för kommande säsong i bandyns elitserie i sista stund med hjälp av pengar från supportrar och sponsorer. Nu meddelar klubben att man gör en omorganisation som innebär att klubbens aktiebolag försätts i konkurs.

– Klubben har under alldeles för många år dragits med ekonomiska bekymmer och svårigheter att balansera intäkter och utgifter, säger klubbens ordförande Anders Gidrup i ett pressmeddelande.

BESKEDET: Hela styrelsen i Hammarby bandy avgår

I praktiken innebär detta att föreningens herrlag inte längre kopplas till det konkursade aktiebolaget utan numer ingår under föreningen Hammarby IF precis som övrig verksamhet. I och med detta förflyttas även elitlicensen från aktiebolaget till idrottsföreningen.

– Vi vill nu ta ansvar för en långsiktigt hållbar utveckling för Hammarby Bandy. Klubbens historia har i alltför hög grad präglats av oordning och oreda, alldeles för optimistiska kalkyler och ett lappa-och-laga-läge. De allra flesta har agerat med god vilja, men vi har inte haft en professionell och tillräckligt robust organisation. Det vill vi sätta punkt för nu genom att på eget initiativ begära bolaget Hammarby Bandy AB i konkurs och organisera om verksamheten, säger Anders Gidrup.

Den 1 november inleds Elitserien för Hammarbys del då nykomlingen Åby/Tjureda besöker Zinkensdamm.