Anthony "Can you dig it" Yigit är regerande EM-mästare i lätt weltervikt. Nyligen slog han engelskmannen Joe Hughes i Leicester. Foto: Hammarby Boxning

Bajen-fajter tog EM-guld

Hammarbyboxaren Anthony "Can you dig it" Yigit försvarade nyligen EM-titeln i lätt weltervikt mot engelsmannen Joe Hughes. "Han är en tuff kille", säger Anthony Yigit.

  • Publicerad 12:16, 12 dec 2017

Matchen, som gick i Leicester i början av december, var Anthony Yigits andra titelförsvar av Europatiteln i lätt weltervikt, 63,5 kilo. Segerreceptet var konditionen, berättar Yigit, som vann på poäng efter tolv ronder.

– Han är en tuff kille och vi visste att han skulle ligga på och vara aggressiv i början. Men jag rörde på fötterna och dansade runt i Muhammed Ali-stil, säger Anthony Yigit och fortsätter:

– Sedan när han började tröttna i mitten av matchen, så kunde jag trycka på i stället. Jag har rätt bra kondition, och nyckeln var att vänta ut honom.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Anthony Yigit har återupptagit träningen efter en veckas vila efter titelmatchen. Nu tänker han släppa ifrån sig EM-titeln för att sikta på VM-titeln, antingen i lätt weltervikt eller i lättvikt, 61,5 kilo.

– Du kan inte ha Europabältet och samtidigt boxas om en annan titel, säger Anthony Yigit.

Varifrån kommer ditt smeknamn "Can you dig it" ifrån?

– Det rimmar till mitt efternamn, Yigit, och är som en fråga till publiken, om de gillar mina matcher. Jag vill pleasa publiken, att de ska tycka det är värt att komma och se matchen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.