SLUTDRUCKET? Staden anser inte att Hammarby Bandy kan hantera sitt serveringstillstånd. Men klubben har en lösning för att säkra Zinkentältets överlevnad. Foto: Johannes Liljeson

Bajen förlorar serveringstillstånd på Zinken

Hammarby Bandy har fått serveringstillståndet indraget, vilket betyder stopp för alkoholförsäljning i Zinkentältet. Men klubben har kommit på en fiffig lösning för att fortsätta kränga bärs ändå.

  • Publicerad 06:50, 27 sep 2018

Det är nyhetssajten Bandypuls som rapporterar om att Hammarby Bandy i maj i år fick sitt serveringstillstånd indraget av Stockholms stad efter ett tillsynsbesök. Klubben har tidigare drivit och sålt öl i Zinkentältet vid Zinkensdamms IP, vilket varit en viktig inkomstkälla för klubben som haft ekonomiska problem under många år.

Stockholms krav på Hammarby: Betala eller sluta spela

Enligt Hammarby Bandy AB:s ordförande Jan Henriksson beror det indragna tillståndet dels på att bolaget gått med förlust de senaste åren samt att staden gjorde sin tillsyn under säsongens sista hemmamatch, semifinalen, med ovanligt många besökare.

–  Vi har haft tillståndet i nio år och det har varit helt klanderfritt. Vi träffade politikerna i maj och bevisade att vi vänt vår ekonomi och hade skött tältet bra i nio år. Men historiken kombinerat med sista matchen hemma mot Sandviken när vi hade 6 500 personer här blev inte bra, och politikerna gick på tjänstemännens utlåtande, säger Henriksson till Bandypuls.

Hammarby efter den ekonomiska krisen: ”Alla visar stort Bajenhjärta”

Hammarby har överklagat beslutet till förvaltningsrätten, men fått avslag. För att fortsatt alkoholförsäljning ska kunna ske ändå, kommer klubben istället ta in en extern part för att sköta driften av Zinkentältet kommande säsong.

För att inte gå med förlust har klubben nu dragit ned resultatet med 200 000 kronor i budgeten.

– Tältet ska fortsätta leva, det finns inget annat på vår karta, säger Henriksson till Bandypuls, och tillägger att ambitionen är att få tillbaka tillståndet och driva tältet själva igen framöver.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android