Det blir heldag på Tele2 Arena när Hammarby Fotboll matchar företag med unga arbetslösa. Foto: Mostphotos

Bajen ordnar jobb åt unga – heldag på Tele2

Jobbsnack och fotboll blir det på Tele2 Arena nästa vecka när Hammarby Fotboll bjuder in företag och unga arbetslösa att mötas en hel dag.

  • Publicerad 15:17, 29 okt 2018

Hammarby Fotboll ska ordna en så kallad karriärsdag för unga arbetslösa nästa vecka. Det betyder att personer som varken jobbar eller pluggar får hjälp att matchas ihop med företag som behöver arbetskraft. Evenemanget riktar sig till unga i Söderort i åldern 18-33 år som har anmält sig via Arbetsförmedlingen.

Totalt väntas drygt 100 ungdomar komma dit och åtta av klubbens sponsorföretag kommer att finnas där. Platsen är Tele2 Arena.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Alla företag ställer upp med varsitt lag i en fotbollsturnering som drar igång under eftermiddagen och ungdomarna får önska vilket lag de vill vara med i utifrån vilket företag de är mest nyfikna på. Dagen är en del i klubbens satsning Samhällsmatchen som går ut på att de ska göra insatser i samhället av olika slag.

– Vi har bedrivit samhällsengagemang i många år, men nu samlas allt under ett tak, med en gemensam plattform, samhällsmatchen, och det är också vår nya hemsida, säger Abel Abraham, som jobbar för Hammarby Fotboll.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Är du i rätt ålder och vill vara med på karriärsdagen, kontakta Arbetsförmedlingen Globen som är med och ordnar eventet. Fredag 2 november är sista dagen att anmäla sig.

Karriärsdagen kommer att genomföras två gånger om året och klubbens mål är att minst 25 unga vuxna ska få en anställning de närmaste 12 månaderna.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

En person misstänkt för brott efter trafikolycka

Nyheter Flera fordon har krockat på Magelungsvägen vid 17-tiden på fredagseftermiddagen.fredag 18/1 18:03

Staden om hånade rondellen i Söderort: "Bra"

Nyheter Trafikkontoret gillar bygget trots att förare kör rakt över Områdets nya rondell blev en snackis i Hägerstensåsen i höstas. Men trots att många fortfarande kör rakt över den är staden nöjd. “Rondellen fungerar bra”.fredag 18/1 16:19