Det blir heldag på Tele2 Arena när Hammarby Fotboll matchar företag med unga arbetslösa. Foto: Mostphotos

Bajen ordnar jobb åt unga – heldag på Tele2

Jobbsnack och fotboll blir det på Tele2 Arena nästa vecka när Hammarby Fotboll bjuder in företag och unga arbetslösa att mötas en hel dag.

  • Publicerad 15:17, 29 okt 2018

Hammarby Fotboll ska ordna en så kallad karriärsdag för unga arbetslösa nästa vecka. Det betyder att personer som varken jobbar eller pluggar får hjälp att matchas ihop med företag som behöver arbetskraft. Evenemanget riktar sig till unga i Söderort i åldern 18-33 år som har anmält sig via Arbetsförmedlingen.

Totalt väntas drygt 100 ungdomar komma dit och åtta av klubbens sponsorföretag kommer att finnas där. Platsen är Tele2 Arena.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Alla företag ställer upp med varsitt lag i en fotbollsturnering som drar igång under eftermiddagen och ungdomarna får önska vilket lag de vill vara med i utifrån vilket företag de är mest nyfikna på. Dagen är en del i klubbens satsning Samhällsmatchen som går ut på att de ska göra insatser i samhället av olika slag.

– Vi har bedrivit samhällsengagemang i många år, men nu samlas allt under ett tak, med en gemensam plattform, samhällsmatchen, och det är också vår nya hemsida, säger Abel Abraham, som jobbar för Hammarby Fotboll.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Är du i rätt ålder och vill vara med på karriärsdagen, kontakta Arbetsförmedlingen Globen som är med och ordnar eventet. Fredag 2 november är sista dagen att anmäla sig.

Karriärsdagen kommer att genomföras två gånger om året och klubbens mål är att minst 25 unga vuxna ska få en anställning de närmaste 12 månaderna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

"Jag hade handen på Eddie Vedders kuk lite för länge"

Nyheter Kändisfotografen från Söderort om rockvärldens största svin I tre decennier har han fotograferat rocken och dess kändisar i Stockholm. Nu släpper han boken "Let there be rock" med personliga favoriter, många som aldrig publicerats förr. Johan Bergmark...tisdag 20/11 20:00

Beskedet: Förskola i Örby byggs ut

Nyheter Åtta års väntan kan snart vara över Förskolan Skogsbacken på Ripsavägen i Örby byggs ut. Planer för det har funnits ända sedan 2010, och nu ger stadens tjänstemän tummen upp till det senaste förslaget.tisdag 20/11 16:58